INVESTIGAȚIE la THERME BUCUREȘTI, după patru sesizări privind discriminareaConsiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a primit patru sesizări de la persoane care susțin că nu au fost primite în centrul Therme Bucureşti. Președintele CNCD a anunțat că a fost demarată o investigație în acest sens. 

INVESTIGAȚIE la THERME BUCUREȘTI, dupa patru sesizari privind discriminarea
INVESTIGAȚIE la THERME BUCUREȘTI, după patru sesizări privind discriminarea
Foto: hotnews.ro

Potrivit lui Asztalos Csaba, două familii au sesizat CNCD că au fost discriminate în momentul în care au încercat să intre în centrul Therme. Membri ai acestor familii au sesizat faptul că stăteau la coadă pentru a-şi achiziţiona bilete pentru a intra în centrul Therme, moment în care un grup de zece agenţi de pază i-ar fi scos de la coadă şi le-ar fi explicat că nu pot să intre, informează zf.ro. Persoanele respective spun că au solicitat să stea de vorbă cu cineva din conducerea centrului Therme pentru a li se da o explicaţie, dar li s-a spus că nu este nimeni din conducere acolo. Ulterior, li s-ar fi cerut să plece.

Asztalos Csaba a mai spus că în acest caz, marţi, au avut loc audieri, la care au fost prezenţi atât avocaţii centrului Therme şi avocaţii societăţii care asigură paza la acest complex, cât şi una dintre persoanele care au depus plângerile în acest caz, reprezentându-i şi pe ceilalţi reclamanţi. Cu acest prilej, au fost depuse înscrisuri şi au fost date declaraţii. Până pe 9 februarie, aceştia pot să depună şi alte înscrisuri la dosar, după care plângerile vor fi analizate de CNCD.

Dacă se va ajunge la concluzia că în acest caz a fost vorba despre discriminare, reprezentanţii centrului Therme riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Printre persoanele care au sesizat CNCD în acest caz se numără şi Mihai Neacşu, directorul Centrului Naţional de Cultură al Romilor, potrivit informaţiilor MEDIAFAX.

De cealaltă parte, reprezentanţii centrului Therme au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că "accesul pe proprietatea Therme Bucureşti a fost restricţionat unui număr de 70 de persoane".

"Cele mai frecvente încălcări ale regulamentului, care au condus la restricţionarea accesului în locaţie, au fost: limbaj nepotrivit şi licenţios, injurii la adresa altor clienţi şi la adresa personalului, fumatul în zone interzise (la duşuri sau în piscine), încălcarea regulamentului de utilizare al saunelor sau accesul în incita centrului în ţinuta de stradă. Therme Bucureşti a solicitat companiilor de pază şi protecţie responsabile de respectarea regulamentului să motiveze măsurile luate faţă de aceşti vizitatori", au spus reprezentanţii centrului Therme. Aceştia au precizat că regulamentul este un document public, fiind disponibil pe site-ul Therme Bucureşti, pe pagina sa de Facebook şi în incinta complexului.

Etichete: discriminare, therme, therme bucuresti

0/3 COMENTARII
Alex Adrian
04 Feb 21:45
+0
VOTURI
-0
Eu atat vroiam sa remarc: oamenii aia nu au comis nici o infractiune, doar ca au intrat in stereotipul acesta pentru ca sunt romi. Eu traiesc in strainatate si imi crapa obrazul de rusine cand ma plimb pe o strada centrala si aud romani (si da sunt romi ca ii recunosti) care cersesc in romana. Este rusinos. Insa ce sansa ii dai unui om care munceste onest si iti vinde tie flori, fara sa ti dea in cap, fara sa cerseasca, fara sa scuipe, cand il pui in aceeasi oala cu acela care face greselile astea? Nu e corect!
Alex Adrian
04 Feb 21:37
+0
VOTURI
-0
@frone: iti inteleg frustrarile cand vine vorba de romi. insa exemplele bune trebuie motivate. romii, in majoritatea lor nu s-au nascut in cartierele de clasa si nici nu si-au permis educatie. Copiii lor se nasc tot in mediul asta si lucrurile nu vad sa se schimbe prea curand. Insa acei putini care chiar incearca sa faca ceva, sa se integreze intr-o societate romaneasca cu bune si rele, de ce sa nu ii lasi? De ce sa le aduci aminte ca ei sunt romi, iar in gand sa-ti spui (uite si tiganul asta ce tupeu pe capul lui sa vina aici)?
frone
04 Feb 14:15
+0
VOTURI
-0
Eu inteleg abordarea investitorului. A bagat muulti bani si nu vrea sa aiba nicio problema asa ca sufla si in iaurt. Cei care au reclamat ar face bine, sa se uite in ograda minoritatii si sa vada de ce au ajuns in aceasta situatie. Nu cumva ei sunt cei care isi cuata masin aruncand gunoiul pe geam? Nu sunt ei cei care ne-au facut "cunoscuti" in toata Europa?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE