Sorin Oprescu, TRANSFERAT la Spitalul Cantacuzino, de la Institutul OncologicUPDATE: Sorin Oprescu a fost transferat la Spitalul Cantacuzino, pentru alte investigaţii medicale, după ce medicii de la Institutul Oncologic au amânat investigaţiile programate pentru vineri.

Medicii de la Institutul Oncologic din Bucureşti au decis să amâne investigaţiile pe care Sorin Oprescu urma să le realizeze vineri. Potrivit România TV, decizia a venit din cauza stării de sănătate instabile a fostului primar general.

Investigatiile asupra starii de sanatate a lui Sorin Oprescu, AMANATE
Investigaţiile asupra stării de sănătate a lui Sorin Oprescu, AMÂNATE
Foto: jurnalul.ro

UPDATE: Sorin Oprescu va rămâne în arest preventiv, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au respins constestaţia depusă de avocaţii edilului suspendat, la măsura de prelungire a arestului preventiv. Mai multe detalii, AICI.

UPDATE: Poliţia Capitalei a transmis, printr-un comunicat de presă remis B365.ro, că Sorin Oprescu a fost transferat după o decizie a medicilor specialişti, la un spital specializat în probleme de diabetologie. Este vorba despre Spitalul Cantacuzino.

"Cu privire la persoana privată de libertate, facem precizarea că în acest moment se află în investigaţii medicale, la un centru medical specializat în probleme de diabetologie, investigaţii ce se desfăşoară în urma unui transfer interspitalicesc, decis de medicii specialişti.

Persoana privată de libertate a fost escortată şi se află sub pază, conform procedurii", se arată în comunicat.

Medicii au decis să amâne investigaţiile medicale necesare pentru a stabili dacă nodulul la plămâni este de natură cancerigenă.

Sorin Oprescu are însă permisiunea de a sta în spital doar 48 de ore, precizează România TV, astfel că rămâne de văzut dacă acesta va primi aprobarea pentru a rămâne mai mult timp în spital.

"Normal într-o asemenea situaţie, paote să fie internat sub pază. Medicii au posibilitatea să observe starea de sănătate, evoluţia bolii şi să efectueze analizele corespunzătoare. Este un drept al inculpatului, chiar dacă se află în arest preventiv.

În ipoteza în care Spitalul Jilava are posibilităţile medicale de a face asemenea investitgatii, poate fi transferat la acest spital. În cazul în care aparatura necesară pentru investigaţiile respective se afla numai in dotarea Spitalului Fundeni, evident poate să fie internat sub pază pentru a se efectua toate investigaţiile necesare. Locul de detenţie poate să stabilească raportat la posibilităţile Spitalului Jilava. De asemenea, Sorin Oprescu poate să se adreseze instanţei pentru a fi făcute investigaţii sub pază la Spitalul Fundeni", a declarat la România TV, avocatul Ilie Iordăchescu.

Fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost transferat, joi, în jurul orei 17, la Spitalul Fundeni, pentru investigaţii medicale oncologice. Documentul privind transferul a fost aprobat de conducerea Arestului Central al Poliţiei Capitalei. Fostul edil urmează să stea în spital timp de două zile, a anunţat avocatul său, Vasile Mocanu, care susţine că Oprescu are mai multe probleme de sănătate. 

Etichete: Sorin Oprescu, sorin oprescu spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE