Investiţiile în renovarea clădirilor istorice din Bucureşti au depăşit suma de 100 milioane euroInvestiţiile în renovarea clădirilor istorice din Bucureşti au totalizat în ultimii trei ani peste 100 milioane euro, numărul persoanelor interesate să cumpere clădiri vechi, interbelice, în zone centrale, fiind în creştere. După finalizarea lucrărilor de renovare, investitorii introduc aceste clădiri în circuitul comercial.

Renovare cladiri istorice Capitala
Renovare cladiri istorice Capitală
Foto: nasu.tv

Printre cumpărători s-au numărat atât grupuri specializate în investiţii imobiliare precum NEPI, Global Vision, Iberia, Hercesa, S+B Gruppe, cât şi companii sau persoane fizice care privesc această piaţă ca o variantă de plasament, precum compania FF Group Romania, care inaugurează o clădire istorică renovată în această lună, potrivit Mediafax.

Chiriile de prezentare pentru spaţiile de birouri în clădiri istorice, renovate, variază între 12 şi 18 euro/mp/lună.

În total, stocul celor 2.058 de clădiri istorice aflate pe lista monumentelor istorice din Bucureşti însumează circa 926.100 mp, din care circa o treime, cu o suprafaţă totală de 277.830 mp sunt renovate sau în curs de renovare şi au potenţial comercial, potrivit estimărilor ESOP Consulting.

"O proprietate ultracentrală, cu o arhitectură valoroasă, reprezintă o investiţie pe termen mediu şi lung, care îşi păstreză valoare în timp sau există şanse destul de mari de creştere a valorii acestor proprietăţi. Promovată la o chirie adaptată pieţei oricând îşi va găsi clienţi, fie din domeniul office, retail sau hotelier", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting / Corfac International.

În ultimii doi ani investitorii s-au orientat mai ales spre clădirile mai mari, de peste 1.000 mp.

"Printre potenţialii chiriaşi actuali ai ESOP interesaţi de astfel de clădiri se numără ambasade, instituţii de cultură, companii de marketing şi publicitate, consultanţă in afaceri, avocatură, clinici medicale, instituţii de învăţămant privat, precum şi alte tipuri de companii care activează în domeniul de servicii profesionale sau personale", a mai spus Alexandru Petrescu.

Ultima proprietate de acest gen intrată pe piaţă este cea a grupului FF Group Romania, situată în zona Magheru –Universitate, cu o suprafaţă totală construită de 4.858 mp şi cu o suprafaţă închiriabilă de 2.160 mp. Alte investiţii similare au fost Magheru One, deţinută de grupul S+B Gruppe, şi o clădire aflată în portofoliul Global Vision, tot din zona Universităţii.

Etichete: cladiri istorici bucuresti, investitii, investitii imobiliare, investitii imobiliare bucuresti, renovare clădiri istorice bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE