Invitați speciali la Festivalul de Film Francez: Benoît Forgeard,Marianne Tardieu, Joachim LepastierCinefilii vor avea ocazia să cunoască personalități importante din lumea filmului, în cadrul Festivalului de Film Francez de la București.

Invitati speciali la Festivalul de Film Francez: Benoit Forgeard,Marianne Tardieu, Joachim Lepastier
Invitați speciali la Festivalul de Film Francez: Benoît Forgeard,Marianne Tardieu, Joachim Lepastier

În București, a 19-a ediție a Festivalului de Film Francez are loc în perioada 30 octombrie – 8 noiembrie și a pregătit publicului francofil o « săptămână» inedită în colaborare cu Cahiers du Cinéma, evenimente speciale și proiecții în prezența tinerilor regizori Benoît Forgeard și Marianne Tardieu, precum și o întâlnire cu Joachim Lepastier, membru al consiliului editorial Cahiers du Cinéma.

Ediția de anul acesta a Festivalului de Film Francez de la București este dedicată "Filmului Noir" sau "Thriller" și împreună cu Cahiers du Cinéma propune o selecție de filme care acoperă ultima jumătate de secol de cinematografie franceză și îl aduce la București pe criticul de film Joachim Lepastier. Acesta va fi prezent în sala pentru un Q&A după proiecția filmului Vivement Dimanche, pe 31 octombrie de la ora 18:30 și va face o scurtă introducere lungmetrajului Alphaville al lui Godard.

Publicul o va putea întâlni și pe Marianne Tardieu, în data de 31 octombrie de la ora 17:00, prezentă la București pentru proiecția filmului său, Qui Vive. După studiile în filozofie şi cinema la Şcoala naţională superioară Louis Lumière, Marianne Tardieu a lucrat ca scenarist şi şef operator pentru numeroase proiecte şi a realizat mai multe scurtmetraje. Remarcat de ACID în selecţia de la Cannes, primul său lungmetraj Qui Vive prezintă o dramă modernă cu actorii Reda Kateb (Zero Dark Thirty, Lost River) și Adele Exarchopoulos (La vie d'Adèle) în rolurile principale.

Licenţiat în artă contemporană, Benoît Forgeard este regizor şi actor francez cu o duzină de scurtmetraje la activ. În 2015 realizează primul său lungmetraj, Gaz de France, o fabulă politică aparte prezentată la Cannes la selecţia ACID și proiectată în cadrul festivalului la secțiunea Competiția Tineri Regizori în data de 31 octombrie de la ora 19:00 în prezența realizatorului.

Program și detalii filme, AICI.
Eveniment Facebook, AICI.

Pentru informații suplimentare, puteți scrie pe adresa fff@institutfrancais.ro sau puteți suna la numărul de telefon +40.743.126.247

 

Etichete: festivalul de film francez, festivalul de film francez 2015

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE