Ioan Neculaie scapă de arestul preventiv. A fost plasat sub control judiciar pe cauțiuneIoan Neculaie va parasi noaptea aceasta arestul preventiv. Omul de afaceri a fost pus sub controlul judiciar pe o cautine de 22,3 milioane de lei.

Ioan Neculaie scapa de arestul preventiv. A fost plasat sub control judicier pe cautiune
Ioan Neculaie scapă de arestul preventiv. A fost plasat sub control judicier pe cauțiune
Foto: evz.ro

"Incepand din 19 martie 2016, Ioan Neculaie se afla sub control judiciar pe cautiune de 22.300.000 de lei. Am constituit o ipoteca mobiliara pe un pachet de actiuni pentru aceasta cautiune. Ministerul Public a considerat ca nu se mai impune prelungirea arestului preventiv si a inlocuit masura cu controlul judiciar pentru o perioada de 60 de zile", a anunțat avocatul omului de afaceri, conform Hotnews.ro.

In cele 60 de zile, Neculaie (59 de ani) nu are voie sa paraseasca judetul Brasov, sa ia legatura cu persoanele implicate in dosar si alte reguli impuse de aceasta masura, a mai precizat Vladimir Ciolacu.

Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare si spalare de bani.

Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat ca in perioada martie 2013-februarie 2015, in calitate de actionar majoritar la S.C ICM S.A Brasov si S.C Fotbal Club Brasov S.A, Neculaie s-a asociat cu inculpatul Paunescu Florin Stelian (fost director economic in cadrul grupului de firme Prescon S.A si Roman S.A si presedinte al Consiliului de Administratie al S.C ICIM S.A Brasov S.C Fotbal Club S.A Brasov) si suspecta Slavila Corina Eugenia (jurist in cadrul grupului de firme controlate de omul de afaceri) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club Brasov S.A sa stabileasca in mod fraudulos un TVA in cuantum de 6.969.266,88 de lei prin inregistrarea in contabilitatea SC. Fotbal Club S.A Brasov a unei operatiuni nereale, respectiv a achizitiei la data de 24.01.2014, de catre aceasta din urma societate a unei presupuse investitii de la S.C ICIM S.A Brasov constand intr-o baza sportiva situata in municipiul Brasov, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov din 29 ianuarie 2016, data la care Ioan Neculaie a fost retinut de procurori.

Dupa ce a fost plasat sub control judiciar de Tribunalul Brasov, Parchetul Tribunalului Brasov a facut contestatie, iar omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile incepand cu 15 februarie 2016.

Etichete: arest preventiv, control judiciar, ioan neculaie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE