Ioan Niculae şi Adriean Videanu, AUDIAŢI la DIICOT. Prejudiciul ajunge la 62 milioane euroUPDATE 11:15 - Adriean Videanu a părăsit sediul DIICOT

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost adus, vineri la DIICOT, din penitenciar, pentru audieri. Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu s-a prezentat, vineri, la sediul DIICOT, el fiind chemat de procurori pentru a i se pune la dispoziţie un exemplar din raportul de expertiză în dosarul Romgaz. 

Ioan Niculae si Adriean Videanu, AUDIATI la DIICOT
Ioan Niculae şi Adriean Videanu, AUDIAŢI la DIICOT
Foto: informatia-zilei.ro

Cei doi sunt prezenţi la DIICOT în dosarul Romgaz, în care fostul ministru este acuzat că a favorizat compania Interagro, a omului de afaceri Ioan Niculae. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre finalizarea unei expertize dispuse în dosar, potrivit stiripesurse.ro.

Adriean Videanu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat (în modalitatea normativă a aderării şi sprijinirii), abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Expertiza efectuată de procurorii DIICOT în dosarul Romgaz, în care sunt cercetaţi penal Adriean Videanu şi Ioan Niculae, confirmă faptul că prejudiciul în această cauză se ridică la 62 milioane euro.

Din referatul întocmit de către procurorii DIICOT rezultă că, în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian şi, în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniştri, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei memorandumuri în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC Interagro SA, acordând discounturi comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către această companie, peste plafoanele practicate de Romgaz SA, precum şi gaze naturale exclusiv din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care Interagro SA înregistra debite istorice la plata gazelor consumate.

DIICOT mai susţine că demersurile miniştrilor Varujan Vosganian şi Adriean Videanu s-au realizat în condiţiile în care Interagro SA înregistra o datorie reprezentând aproximativ 70% din bugetul anual al societăţii naţionale, fiind grav afectate principalele activităţi ale Romgaz SA, aceasta fiind transformată practic într-un furnizor al unui 'client privat privilegiat' şi fiind pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale, arată ECONOMICA.NET.

Miliardarul Ioan Niculae, patronul InterAgro, unul dintre cei mai bogaţi români, şi Gheorghe Bunea Stancu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, au primit, în aprilie, condamnare cu executare în dosarul finanţării campaniei PSD. 

Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu, aflaţi în prezent după gratii, fiind condamnaţi în dosarul "mită la PSD", sunt urmăriţi penal de DNA, şi într-un alt dosar. Patronul InterAgro, unul dintre cei mai bogaţi români, este anchetat pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. În cazul lui Bunea Stancu s-a dispus efectuarea urmăririi penale pentru trafic de influenţă.

Pe de altă partea, Adriean Videanu a fost trimis în judecată, în luna februarie, în dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica.

Etichete: Adriean Videanu, diicot, Ioan Niculae

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE