Iohannis: Avem nevoie de un sistem sanitar fără corupţiePreşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, în cadrul unui simpozion la care au participat mai multe cadre medicale şi reprezentanţi ai sitemului sanitar, că România are nevoie de un sistem sanitar fără corupţie.

Iohannis: Avem nevoie de un sistem sanitar fara coruptie
Iohannis: Avem nevoie de un sistem sanitar fără corupţie
Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat cercul vicios din sistemul sanitar autohton şi a precizat că trebuie să revină încrederea medicilor în guvernanţi şi a pacienţilor în medici.

"Avem nevoie de un sistem sanitar fără corupţie, mare sau mică, la orice nivel. Pur şi simplu fără corupţie! Avem nevoie de un sistem care răsplăteşte valoarea, inclusiv sau, mai ales, material, şi stimulează performanţa. Fie că vorbim de medicii de renume sau de tinerii studenţi care se dedică acestei meserii nobile. Dacă vrem un sistem sanitar bun avem nevoie de personal bine pregătit şi bine plătit. Acestea contribuie la reclădirea încrederii, a medicilor în guvernanţi, a pacienţilor în medici. Statul român investeşte în educaţia şi pregătirea studenţilor la medicină, dar apoi nu le oferă locuri de muncă. Sunt paradoxurile unui sistem fracturat care se alimentează în absenţa unor acţiuni coordonate şi coerente. Ştiu că aveţi un set de propuneri şi îmi doresc ca ele să fie un prim pas în soluţionarea problemelor. E un prim pas pentru sistemul sanitar şi pentru a împiedica exodul. Aici, la Palatul Cotroceni, veţi găsi dialog şi susţinere", le-a spus Iohannis medicilor prezenţi la simpozionul organizat la Palatul Cotroceni.

Etichete: corupţie, Klaus Iohannis, medici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h