Iohannis cere reexaminarea acordului privind asistența financiară între România și R. MoldovaPreședintele Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova. Motivul îl reprezintă criza politică din Republica Moldova. 

Iohannis cere reexaminarea acordului privind asistenta financiara intre Romania si R. Moldova
Iohannis cere reexaminarea acordului privind asistența financiară între România și R. Moldova

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, luni, spre reexaminare, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015, anunță Administrația Prezidențială. 

Legea invocată de șeful statului viza acordarea unui împrumut în sumă de până la 150 de milioane de euro pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei de stat a Republicii Moldova. 

"Având în vedere contextul politic actual din Republica Moldova - survenit ulterior adoptării de către Parlamentul României a legii menționate - considerăm că promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015, nu este oportună câtă vreme nu există certitudinea continuării procesului de reforme și respectării angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014", se precizează în cererea transmisă de Klaus Iohannis Parlamentului.

Etichete: asistență financiară, împrumut, Klaus Iohannis, Republica Moldova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE