Iohannis cere societăţii civile să trimită propunerile pentru consultări până la miezul nopţiiPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că vrea să aibă consultări cu reprezentanţii societăţii civile. Reprezentanţii societăţii civile trebuie să trimită Palatului Cotroceni propunerile lor până la miezul nopţii.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Foto: realitatea.net

Iată comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială în cea de-a treia seară de proteste în stradă, în Bucureşti şi în ţară:

"Un număr important de organizații non-guvernamentale și-au luat ca misiune reforma instituțiilor publice, transparentizarea și democratizarea proceselor politice și au contribuit semnificativ la politici publice mai bune și în serviciul cetățeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetățeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic și pentru a-și exprima nemulțumirile.

Având în vedere anunțul făcut de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind declanșarea consultărilor cu reprezentanți ai societății civile și ai manifestanților din ultimele zile, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Președintele României invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior. De asemenea, Președintele României invită pe manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email consultari@presidency.ro până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Consultările se vor desfășura într-un cadru de dialog funcțional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanți.

Societatea civilă va rămâne și pe viitor un partener de dialog al Administrației Prezidențiale și astfel de consultări vor avea loc cu regularitate".

Vezi şi: Care sunt primele propuneri făcute de societatea civilă şi înaintate președintelui Klaus Iohannis

Etichete: Klaus Iohannis, propunere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE