Iohannis conduce topul încrederii. Premierul Cioloş îl urmează pe guvernatorul BNR în clasamentUn sondaj efectuat recent îl plasează pe preşedintele Klaus Iohannis pe primul loc în topul încrederii românilor. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, se află pe poziţia a doua, urmat de premierul Dacian Cioloş, care intră în top direct pe poziţia a treia.

Iohannis conduce topul increderii. Premierul Ciolos il urmeaza pe guvernatorul BNR in clasament
Iohannis conduce topul încrederii. Premierul Cioloş îl urmează pe guvernatorul BNR în clasament
Foto: Facebook

Topul încrederii este condus de preşedintele Klaus Iohannis, nominalizat de 64% dintre respondenţii unui sondaj de opinie, realizat de Agenția de Rating Politic, în perioada 2 – 6 decembrie 2015.

Potrivit Barometrului "Piața Politică" – decembrie 2015 al Agenției de Rating Politic, Klaus Iohannis rămâne lider de piață după criza politică din noiembrie, ieșind întărit și confirmat ca principal pol de încredere pe scena politică.

Dacian Cioloș intră în scenă, conform cercetării, cu peste 50% încredere, o poziție solidă pentru un nou venit. În topul încrederii se mai află liderii a două instituții: guvernatorul Mugur Isărescu, situat pe poziţia a doua, și procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Conform autorilor cercetării, profilul general al primilor doi lideri, Klaus Iohannis și Dacian Cioloș, este unul pozitiv. În cazul președintelui principalul atribut asociat liber de respondenți este – cinstit, iar în cazul premierului – educația, competența.

Sondajul mai relvă că, după instalarea Guvernului Cioloș, există o așteptare general pozitivă față de acesta de a îmbunătăți situația României (57%). Totuși, majoritatea, 53%, cred că va sta doar un an în funcție, scrie romaniatv.net.

Soluția tehnocraților este bine primită de 59%, prin comparație cu soluția unui guvern politic. Mai mulți cred că este doar parțial independent(44%) sau că se află total sub influență politică (28%).

Nu există o opinie clară despre cine este la putere și cine în opoziție. Alegătorii fiecărui partid tind să-și vadă mai mult favoriții la putere. Topul problemelor prioritare pentru agenda Guvernului nu diferă mult de așteptările generale. Dar este o agendă în principal economică: locuri de muncă și nivel de trai, urmate de corupție și sistemul sanitar.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia României de 950 de persoane, cu interviuri telefonice şi are o eroare de 3,2%. Cercetarea face parte dintr-o serie de studii şi analize ale Agenţiei de Rating Politic realizate pentru uz propriu, „Barometrul Piaţa politică".

Etichete: dacian ciolos, Klaus Iohannis, Mugur Isărescu, sondaj incredere

0/1 COMENTARII
Cris
12 Dec 14:05
+0
VOTURI
-0
Conduce o sulla... Aceste sondaje sunt irelevante, nu sondeaza in adancime pe ce isi bazeaza poporul credul sperantele de mai bine. Si escrocul de Basescu batea toate topurile increderii la instalare, dupa care, a vazut poporul cu ce infractor are de-a face si increderea s-a prabusit in hazna.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE