Iohannis: Criteriile de integritate pentru desemnarea premierului rămân în picioarePreşedintele Klaus Iohannis a anunţat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament, fiind posibil ca săptămâna viitoare să convoace noul legislativ. În ceea ce priveşte desemnarea viitorului premier, şeful statului a subliniat că a anunţat criteriile de integritate încă înainte de alegeri, neputând fi condiţionate de o lege.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Pentru a avea o claritate asupra evenimentelor, mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că agenda consultărilor de miercuri este deja fixată.

"Dacă până la finalul săptămânii avem rezultatele, este foarte probabil ca în cursul săptămânii viitoare să convoc noul Parlament", a adăugat preşedintele.

În ceea ce priveşte desemnarea premierului, Iohannis a precizat că a enunţat criteriile de integritate încă înainte de campania electorală pentru a fi cunoscute şi a nu exista discuţii după, el subliniind că acestea nu sunt condiţionate de o lege.

"Criteriile de integritate le-am enunţat înainte de campania electorală ca să fie cunoscute şi să nu avem discuţii după şi ele rămân în picioare", a afirmat preşedintele referindu-se la desemnarea premierului.

Klaus Iohannis a subliniat că, atunci când a formulat criteriile, nu le-a condiţionat de nicio lege.

"Nu discutăm acum despre această lege, e o chestiune secundară", a mai spus şeful statului, răspunzând unei întrebări referitoare la legea care interzice ca o persoană condamnată penal să ocupe funcţia de premier.

Etichete: Klaus Iohannis, liviu dragnea premier, premier romania, rezultate alegeri parlamentare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE