Iohannis: Dacă negocierile merg prost, USL se poate rupePrim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat că marți vor avea loc alte negocieri în USL pentru desemnarea sa ca vicepremier și ministru de Interne, iar, dacă liderii Uniunii se înțeleg, Parlamentul se va pronunța miercuri asupra modificărilor din Guvern, joi va fi instalat în funcție. Cu cinci minute înainte de depunerea jurământului Klaus Iohannis spune că își va da demisia din funcția de primar al Sibiului.

KLAUS IOHANNIS
KLAUS IOHANNIS

"Dacă negocierile vor merge bine astăzi și ne înțelegem, vom trece și peste acel semnal dat de USD și vom merge mai departe ca și USL. Voi merge la minister și bineînțeles că o să îndeplinesc condițiile cerute de lege, asta cu sau fără părerea lui ANI. (...) Pe mine mă interesează ce scrie în lege", a declarat Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, informează AGERPRES.

Potrivit acestuia, "varianta optimală" privind schimbarea structurii Guvernului este ca marți USL să continue negocierile, miercuri să se dea votul în Parlament, iar joi ar urma să aibă loc instalarea în funcții a noilor miniștri. "Eventuala demisie (din funcția de primar al Sibiului — n.r.) apare, sigur, înainte de depunerea jurământului. Cu cinci minute înainte", a dat asigurări Klaus Iohannis.

El a ținut să menționeze că îi este foarte greu să renunțe la funcția de primar. "Eu am spus ce am spus nu ca să impresionez pe cineva sau ca să aibă PSD motiv să îmi dea replici. Eu chiar nu-mi doresc să plec de-aici, dar dacă situația acum a evoluat așa și am făcut pasul cu PNL, mi-l asum. Asta nu înseamnă că plec bucuros sau săltăreț sau oricum vreți altcumva. Nu, deloc", a mărturisit primarul Sibiului.

Klaus Iohannis a spus că va merge des la Sibiu și după ce va deveni membru al Guvernului. El a precizat că nu trebuia ca cineva să își imagineze că va lăsa lucrurile la Sibiu să meargă "într-o direcție nedefinită". "Eu nu merg la București fiindcă nu am de lucru aici. Am cel mai bun job și îmi place cel mai mult. Eu merg acolo fiindcă așa s-a hotărât în PNL și în PNL s-a hotărât să merg ca să devin viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne. Nimic altceva și nu discut despre altă configurație", a afirmat Iohannis.

Etichete: Klaus Iohannis, PNL, psd, usl, vicepremier

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE