Iohannis, despre o posibilă revenire a lui Tăriceanu în PNL: A ars podul care-l mai lega cu PNLPreşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, întrebat despre o posibilă revenire a lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL, că, după anunţul făcut joi, acesta "a ars podul care-l mai lega cu PNL", formaţiunea pe care a creat-o fiind "cvasipolitică" şi "hrănită de PSD".

Iohannis, despre o posibila revenire a lui Tariceanu in PNL: A ars podul care-l mai lega cu PNL (Foto curentul.ro)
Iohannis, despre o posibilă revenire a lui Tăriceanu în PNL: A ars podul care-l mai lega cu PNL (Foto curentul.ro)

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că "PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, pe un drum european şi acest lucru i-a dus la disperare pe competitori",scrie realitatea.net. 

"Aşa că l-au înconjurat pe domnul Tăriceanu şi l-au prezentat public ca cel care doreşte să păstreze identitatea liberalismului. Afirm cu tărie că liberalismul nu a fost nicicând sub asediu şi nu va fi nici în perioada următoare. Liberalismul trebuie să trăiască în PNL, şi nu în braţele unei formaţiuni cvasipolitice hrănite de PSD", a spus Iohannis.

El a precizat că aceia care au participat, joi, la întâlnirea cu Călin Popescu Tăriceanu sunt "dintre cei care au părăsit partidul sau au fost daţi afară din partid", dar şi unii a căror sancţionare "se va discuta".

"Vom merge mai departe pe calea unificării dreptei cu scopul simplu de a merge spre o Românie prosperă şi puternică", a spus Iohannis.

Întrebat dacă Tăriceanu mai are vreo şansă să revină în PNL după ce a făcut până acum, Iohannis a răspuns: "Dacă m-aţi fi întrebat acum o săptămână, aş fi zis că, dacă termină cu piruetele şi se reorientează spre PNL, există o cale de discuţie. După lansarea acelui vehicul cvasipolitic de ieri (joi - n.r.) cred că domnul Tăriceanu a ars podul din spatele domniei sale care-l mai lega cu PNL".

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, joi, constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale. La acest eveniment au participat şi aproximativ 15 parlamentari PNL.

Între cei prezenţi s-au numărat Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Viorel Palaşcă, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Ovidiu Silaghi, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.

Etichete: iohannis, PNL, pod, Tăriceanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE