Iohannis: Gabriela Firea a primit o invitaţie specială de la MApN, la parada de 1 DecembriePreşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că MApN i-a adresat primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, o "invitaţie specială" la parada de 1 Decembrie, ca recunoaştere a contribuţiei la deblocarea situaţiei privind Arcul de Triumf, iar ea a interpretat "inelegant" gestul ministerului.

Gabriela Firea si Klaus Iohannis
Gabriela Firea şi Klaus Iohannis

"În pregătirea evenimentelor de 1 Decembrie, au apărut, cum e destul de frecvent la noi, probleme. Bunăoară, s-a pus problema că din noiembrie unde să se ţină parada. Arcul de Triumf a fost bine împachetat de constructori, iar Piaţa Constituţiei a fost deja dată unor organizatori pentru un târg de Crăciun, şi atunci opţiunile au devenit foarte puţine. MApN a dorit să organizeze exemplar aceste manifestări şi am fost de acord ca toată lumea să se implice în rezolvarea problemelor de la Arcul de Triumf pentru a permite organizarea paradei acolo", a explicat Klaus Iohannis.

El a menţionat că, printre cei care s-au implicat, s-a aflat şi primarul general, Gabriela Firea, "care a contribuit la deblocarea situaţiei". Cu toate acestea, MApN - care a dorit să îi "recunoască materitele" - i-a adresat "o invitaţie specială la parada", lucru făcut cu ştiinţa sa.

"Faptul că doamna primar general a interpretat aşa cum a interpretat invitaţia mi se pare inelegant", a spus Iohannis.

Şeful statului nu a comentat şi neinvitarea Gabrielei Firea la recepţia de la Palatul Cotroceni.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că la parada de Ziua Naţională se va afla în public, alături de bucureşteni, şi nu la tribună, pentru că nu a fost invitată oficial.

"Mă voi duce la Arcul de Triumf, cu ceilalţi bucureşteni şi turişti, şi voi sta în public, fără să am această onoare şi demnitate de a sta la tribună", a spus Gabriela Firea.

Etichete: 1 Decembrie, firea, Gabriela Firea, Klaus Iohannis, parada de 1 decembrie

0/1 COMENTARII
WRZ
30 Nov 09:52
+0
VOTURI
-0
cum ati "reusit" sa nu participati in calitate de Primar al Sibiului , mai multi ani la rand , la Parada organizata cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI ...???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE