Iohannis l-a delegat pe Cioloș să participe la reuniunea Consiliului EuropeanPremieră! Președintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloș să participe la reuniunea Consiliului European, care va avea loc în perioada 17-18 decembrie, la Bruxelles. Este pentru prima dată când președintele îl deleagă pe premier să participe la Consiliul European. 

Iohannis l-a delegat pe Ciolos sa participe la reuniunea Consiliului European
Iohannis l-a delegat pe Cioloș să participe la reuniunea Consiliului European

"În virtutea dispozițiilor art. 80 alin. 1 din Constituția României și conform principiului cooperării loiale dintre autoritățile statului, așa cum acesta a fost interpretat și în jurisprudența Curții Constituționale, Președintele României poate delega în mod expres Prim-ministrului atribuția participării la reuniunile Consiliului European", se precizează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Unul dintre subiectele de dezbatere, la această reuniune, va viza posibilitatea ca Spațiul Schengen să fie suspendat pe o anumită perioadă, Franța numărându-se printre țările care au propus acest lucru, în urma atentatelor de la Paris, scrie realitatea.net

Etichete: consiliul european, dacian ciolos, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE