Iohannis, la deschiderea anului universitar: Viaţa nu se clădeşte pe o diplomă, ci pe abilităţiPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Timişoara, că actualul sistem de învăţământ preuniversitar "îi minte pe elevi şi pe părinţi", fiind neadaptat şi foarte prost orientat, astfel că trebuie reconstruit din temelii. "Trebuie să dăm o şansă şi celor care nu mor de dragul cărţii, dar vor să înveţe o meserie", a spus şeful statului.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Universitatea de Vest Timişoara, un dialog cu studenţii, în care a arătat, răspunzând unei întrebări, că "actualul sistem de învăţământ preuniversitar îi minte pe elevi şi pe părinţi", el aducând ca argumente faptul că nu mai există decât foarte puţine unităţi de învăţământ liceal tehnic, iar dintre absolvenţii liceelor teoretice un procent mare nu promovează examenul de Bacalaureat, scrie news.ro.

"Sistemul preuniversitar este neadaptat, foarte prost orientat şi trebuie reconstruit din temelii", a afirmat Klaus Iohannis.

El a spus că, evident, trebuie să existe filiera teoretică a învăţământului liceal.

"Trebuie însă să dăm o şansă şi celor care nu mor de dragul cărţii - şi nu trebuie să îi condamnăm pentru asta - dar care vor să înveţe o meserie", a susţinut şeful statului, afirmând totodată că "este onorabil să fii un meseriaş bun" şi că în acest sens trebuie să fie educaţi şi părinţii.

Klaus Iohannis a menţionat că, uneori, copiii ştiu ce ar vrea să înveţe să facă, însă părinţii le cer să meargă la un liceu teoretic pentru a obţine diploma de bacalaureat.

"Viaţa nu se clădeşte pe o diplomă, ci pe abilităţi şi pe ceea ce înveţi să faci", a subliniat preşedintele.

Etichete: an universitar 2016 2017, deschiderea anului universitar, iohannis, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE