Iohannis, mesaj după prăbuşirea elicopterului SMURD: Condoleanţe familiilor victimelorPreşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care transmite condoleanţe familiilor celor care au decedat în accidentul aviatic din Republica Moldova. De asemenea,premierul Dacian Cioloş l-a sunat pe premierul Moldovei, Pavel Filip, ca să ceară detalii despre elicopterul SMURD prăbuşit în ţara vecină, cei doi şefi de Guvern stabilind totodată să se facă o anchetă comună a accidentului.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Am aflat cu durere de tragedia petrecută în Republica Moldova, unde un elicopter SMURD s-a prăbuşit în urma unui teribil accident. Patru vieţi au fost curmate în timpul unei operaţiuni care avea menirea să salveze o altă viaţă. Transmit condoleanţe familiilor victimelor, cât şi medicilor care şi-au pierdut astăzi colegii!", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

De asemenea, premierul Dacian Cioloş l-a sunat pe premierul Moldovei, Pavel Filip, ca să ceară detalii despre elicopterul SMURD prăbuşit în ţara vecină, cei doi şefi de Guvern stabilind totodată să se facă o anchetă comună a accidentului.

"Premierul Dacian Cioloş l-a sunat, pe premierul Moldovei, Pavel Filip, ca să ceară detalii despre modul în care s-a prăbuşit elicopterul SMURD pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, cei doi şefi de guvern au stabilit ca specialişti din cele două ţări să facă o anchetă comună a circumstanţelor în care s-a produs accidentul aviatic", au declarat surse guvernamentale, potrivit Mediafax.

Elicopterul, care aparţine de ISU Iaşi era detaşat pentru misiuni în Republica Moldova şi era unul din cele două aparate de zbor de acest tip pregătit să intervină în situaţii de urgenţă. Secţia Parchetelor Militare anunţă că o echipă formată din procurori militari şi specialişti criminalişti va merge în Republica Moldova pentru a colabora cu autorităţile moldovene, pe rolul parchetului fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate în muncă. 

Elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragâş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România. La bordul elicopterului erau patru persoane, toţi membri ai echipajului. Elicopterul SMURD efectua o misiune de salvare şi zbura de la Cahul spre Chişinău. Aparatul dispăruse de pe ecranele radarelor la ora 14.00 (14.00, ora României).

Etichete: dacian ciolos, elicopter SMURD, iohannis, Klaus Iohannis, prabusire elicopter smurd, Republica Moldova, SMURD

0/1 COMENTARII
BWS
03 Jun 10:39
+0
VOTURI
-0
TREBUIE SA "FITI SIGUR CA SUNT MORTI" PENTRU A DECRETA DOLIU NATIONAL IN ROMANIA ??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h