Iohannis: Oamenii își doresc legi mai clare. Politicienii trebuie să îndeplinească această aşteptarePreşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia, pe Facebook, că legislaţia în România este greoaie, adesea confuză şi se modifică prea des, şeful statului precizând că "oamenii își doresc legi mai clare".

Iohannis: Oamenii isi doresc legi mai clare. Politicienii trebuie sa indeplineasca aceasta asteptare
Iohannis: Oamenii își doresc legi mai clare. Politicienii trebuie să îndeplinească această aşteptare
Foto: Facebook

"Știu că oamenii își doresc legi mai clare, mai coerente, care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Această așteptare va trebui să capete un răspuns din partea politicienilor", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

 

Știu că oamenii își doresc legi mai clare, mai coerente, care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Această așteptare va trebui să capete un răspuns din partea politicienilor.

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, September 13, 2015

Preşedintele Iohannis urmează să se adreseze Parlamentului în această săptămână, în plenul reunit al celor două Camere.

Iohannis a anunţat, pe 4 septembrie, că vrea să se adreseze Parlamentului pe 16 septembrie, când se reuneşte plenul pentru prima dată în această sesiune.

Şeful statului a invocat articolul 88 din Constituţie pentru această adresare, în scrisoarea transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zognea, şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În scrisoare, preşedintele a anunţat că vrea să vină în parlament pe 16 septembrie, la ora 11.00, când începe sesiunea parlamentară şi se reuneşte plenul.

Potrivit legii, şeful statului se poate adresa Parlamentului pe probleme de politică externă, de siguranţă naţională şi politică internă, anunţă România Tv

Conform aceleiaşi surse, Klaus Iohannis s-a adresat ultima dată Parlamentului, în luna iulie, înainte de încheierea sesiunii parlamentare.

Iată scrisoarea trimisă de preşedintele Iohannis preşedinţilor celor două Camere: 

SCRISOAREA transmisă de şeful statului:

"Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU
Președintele Senatului

Domnului Valeriu Ștefan ZGONEA
Președintele Camerei Deputaților

Stimate Domnule Preşedinte,

În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj.

Vă propun ca data prezentării mesajului în ședința reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 16 septembrie 2015, ora 11.00.

Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
KLAUS-WERNER IOHANNIS"

Etichete: Klaus Iohannis, lege, parlament

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h