Iohannis RESPINGE privilegiile parlamentarilorPreşedintele statului, Klaus Iohannis, a reîntors în Parlament legea privind privind privilegiile acordate parlamentarilor. 

Iohannis, RESPINGE privilegiile parlamentarilor
Iohannis, RESPINGE privilegiile parlamentarilor

Preşedintele statului, Klaus Iohannis, a respins legea privilegiilor parlamentarilor şi a reîntors în Parlament documentul. 

Parlamentarii au adoptat, în septembrie, modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor în sensul ca parlamentarii să nu mai beneficieze de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, iar, în schimb, să primească o sumă forfetară de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport.

Proiectul în acest sens a fost votat cu 293 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 31 abţineri.

Astfel, s-a abrogat articolul din Statutul deputaţilor şi senatorilor care preciza că deputaţii şi senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului. În schimb, a fost introdusă prevederea referitoare la faptul că "deputaţii şi senatorii beneficiază, pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin hotărâre a Birourilor Permanente, în funcţie de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, pe bază de declaraţie pe propria răspundere care reprezintă un document justificativ".

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, luni, să propună Comisiei de Statut cele modificări care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor, vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru precizând că, în acest sens, aleşii vor fi nevoiţi sa predea maşinile primate şi să primească o sumă forfetară de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielile de transport în colegiu.

"Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat să propună Comisiei de Statut două modificări care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicită completarea articolului 41 alin. 2 şi articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul în care parlamenarii nu mai beneficiază de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, Parlamentul fiind în imposibilitatea achiziţionării unui număr atât de mare de maşini", a declarat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru.

Etichete: privilegii parlamentari, respingere

0/1 COMENTARII
Futu-i ingura de cersetori
28 oct 22:16
+0
VOTURI
-0
Excrocheria atinege maximul in Romania. Trebuiesc scuipati, asa ca pe basina de la referendum.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h