Iohannis: "România este alături de Republica Moldova şi vă sprijinim în parcursul european"Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, marți, premierului moldovean Pavel Filip că România este alături de Republica Moldova și că sprijină parcursul european al acestei țări.

Iohannis: "Romania este alaturi de Republica Moldova si va sprijinim in parcursul european" (Foto independent.md)
Iohannis: "România este alături de Republica Moldova şi vă sprijinim în parcursul european" (Foto independent.md)

"România este clar alături de Republica Moldova. Noi dorim să vă sprijinim în parcursul european și am convingerea că împreună vom găsi cele mai bune abordări", a afirmat Klaus Iohannis, la începutul întrevederii cu Pavel Filip, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Șeful statului a arătat că noul Guvern de la Chișinău a preluat un mandat greu, însă a subliniat că acesta poate fi și frumos. "Ați preluat un mandat greu, într-o perioadă dificilă, dar eu cred că acest mandat greu poate să fie și foarte frumos. Aveți o mare șansă ca prin reforme ferme și duse până la capăt să redați Republicii Moldova stabilitate politică, economică, financiară și în definitiv să redați cetățenilor Moldovei sentimentul de siguranță și că există un guvern care se ocupă de problemele Moldovei și ale moldovenilor", a spus Iohannis.

Președintele a indicat că vizita premierului moldovean la București, de marți, reprezintă un semn de continuare a relației de apropiere între Republica Moldova și România.

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat, marți, că noul Guvern de la Chișinău este ultima șansă pentru actuala clasă politică din această țară, vinovată pentru situația actuală.

"V-am zis-o și cu alte ocazii că poate este Guvernul ultimei șanse pentru această clasă politică, pentru că ea se face vinovată de situația în care s-a pomenit Republica Moldova acum. Am vrut să auziți acest lucru de la mine și vă mulțumesc încă o dată pentru că ați acceptat să avem această întâlnire pentru a vă convinge că suntem determinați să livrăm rezultate. Nu ne vom axa pe populisme pentru că nu aici sunt rezultatele pe care le așteaptă cetățenii. Vom fi axați pe acțiuni", a spus premierul moldovean, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

El a susținut că în paralel cu programul de guvernare se va încerca stabilizarea imediată a situației din Republica Moldova, pentru eliminarea crizei financiare din această țară.

Etichete: intalnire cotroceni, Klaus Iohannis, pavel filip, Republica Moldova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE