Iohannis și Cioloș vor modificarea legii care vizează achiziţiile din spitalePreşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au convenit, vineri, asupra unei modificări rapidă a legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar.

Iohannis si  Ciolos vor sa modifice legea privind achizitiile in domeniul sanatatii
Iohannis și Cioloș vor să modifice legea privind achiziţiile în domeniul sănătății
Foto: BN24.RO

"Pentru ca incoerenţa şi absenţa unor proceduri clare să nu mai conducă la situaţii de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor de sanitaţie în spitale. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România. Standardizarea achiziţiilor va conduce la dotarea unităţilor sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viaţa oamenilor", informează Administraţia Prezidenţială printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, preşedintele se află în permanentă legătură cu şeful Executivului pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situaţiile de urgenţă, precum şi planul de măsuri care trebuie aplicat pe termen mediu şi lung.

Etichete: ciolos, dezinfectanti, iohannis, lege, sănătate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE