Iohannis și Ponta vor să aibă avion la dispozițieKlaus Iohannis și Victor Ponta vor să aibă avion la dispoziție. Șeful Cancelariei prezidențiale spune că președintele Iohannis ar dori achiziționarea a doua avioane, unul de mici dimensiuni, altul de dimensiuni medii, dar și a unui elicopter, aparatele urmând să fie utilizate pentru curse interne și externe. 

Presedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis

"Noi am elaborat un punct de vedere privind necesitatea unei unitati de transport al demnitarilor care sa fie localizata la Ministerul Apararii Nationale. Este normal ca Romania sa aiba o asemenea unitate de transport care sa serveasca presedintele Romaniei, premierul, presedintii celor doua Camere. Ar salva bani la toate institutiile statului. Nu e normal ca primii oameni in stat sa mearga cu avioane inchiriate", a explicat Dan Mihalache, seful Cancelariei prezidentiale, citat de Romania TV.

Seful Cancelariei prezidentiale a mai precizat ca discutiile despre numarul de aeronave si achizitia in sine vor incepe in perioada urmatoare. Decizia finala va trece prin CSAT, informeaza Romania TV, citand reprezentanti ai Presedintiei.

Intrebat de jurnalisti, luni dupa amiaza, la Palatul Parlamentului, Victor Ponta a confirmat ca se poarta discutii pe aceasta tema, precizand ca solutia nu va fi decisa nici de el, nici de presedinte, specialistii avand mai multe variante de lucru.

Victor Ponta l-a acuzat pe fostul presedinte Traian Basescu ca nu a mai vrut sa aiba avion prezidential, in ultimii ani ai celui de-al doilea mandat, "din populism". Fostul presedinte Traian Basescu nu a mai avut avion la dispozitie in ultimii 4 ani, aeronava prezidentiala fiind vanduta in 2010.

In primele sale trei luni de mandat, presedintele Klaus Iohannis a cheltuit peste 250.000 de euro pe bilete de avion pentru deplasari interne si externe.

La ultima reuniune a Consiliului European, presedintele si delegatia care l-a insotit au utilizat un avion de lux inchiriat.

Sursa: ziare.com

 

 

Etichete: avion, Cancelaria prezidențială, Dan Mihalache, Klaus Iohannis, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE