Iohannis: Sunt necesare măsuri de consolidare a securitățiiPreședintele Klaus Iohannis considetă că situatia din vecinatatea estica reclama masuri de consolidare a securitatii.

Iohannis: Sunt necesare masuri de consolidare a securitatii
Iohannis: Sunt necesare măsuri de consolidare a securității
Foto: realitatea.net

Președintele susține că aceste măsuri trebuie realizate atat prin mijloace interne, cat si prin cele de care Romania poate beneficia in cadrul parteneriatelor strategice, in mod special cel cu SUA si in cadrul NATO.

El a precizat ca Romania sustine intarirea rolului NATO in domeniul apararii colective si acordarea unei atentii speciale atat provocarilor din flancul estic, in mod deosebit din regiunea Marii Negre, cat si celor din flancul sudic al NATO.

"In ceea ce priveste profilul sau in cadrul NATO, Romania este astazi un membru predictibil si apreciat. (...) Imi doresc ca Romania sa fie nu doar un beneficiar, ci si un furnizor de securitate in regiune, sa-si intareasca profilul si sa-si consolideze rolul in interiorul NATO si al Uniunii Europene", a adaugat Iohannis, conform Hotnews.ro.

In context, presedintele a afirmat ca Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii ramane un pilon esential al politicii externe a Romaniei.

"Putem vorbi astazi de un parteneriat intarit in domeniul securitatii. In virtutea lui, Romania beneficiaza de sprijin politic si militar consistent din partea Statelor Unite. (...) Am inceput, de asemenea, sa dezvoltam dimensiunea economica si investitionala a Parteneriatului strategic cu Statele Unite, sa conturam o agenda solida in domeniul securitatii energetice, precum si o serie de obiective ambitioase in materie de cercetare, inovare si educatie. Extinderea acestora este posibila pe fondul unui mediu investitional predictibil si al unei functionari corecte si transparente a institutiilor statului", a sustinut Klaus Iohannis.

Etichete: iohannis, Klaus Iohannis, securitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h