Iohannis va promulga legea care elimină CASS şi impozitul de 16% pentru pensiiPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că va promulga Legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei, scrie News.ro.

Iohannis va promulga legea care elimina CASS si impozitul de 16% pentru pensii
Iohannis va promulga legea care elimină CASS şi impozitul de 16% pentru pensii

"După analiza pe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile", a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 5 ianuarie, în sesiune extraordinară, cu 207 voturi "pentru" şi 29 de voturi "împotrivă", proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Iohannis: Am primit informaţii despre cum se vede la nivel de guvern construcţia bugetului pe 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a solicitat şi a primit informaţii ''despre cum se vede la nivel de guvern construcţia bugetului pe 2017''. El a precizat că doreşte un buget 'sustenabil, solid', cu un deficit de sub 3% şi cu 2% din PIB alocat pentru apărare.

'Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realitate. (...) Important e să avem un buget care ţine cont de toate aceste condiţionalităţi', a spus Iohannis.

Iohannis: Nu poate fi vorba de o gaură în buget. E vorba de o sumă care nu s-a putut realiza

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu poate fi vorba despre o gaură în buget, aşa cum a susţinut liderul PSD, Liviu Dragnea, ci de 'o sumă care nu s-a realizat'.

'Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat iniţial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur şi simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alţii, nu eu. Cei care au guvernat. Cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă', a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii avute cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

Iohannis a precizat că acest subiect ar trebui lăsat în seama celor care 'se pricep'.

'Nu poate fi vorba de o gaură la buget, e vorba de o sumă care nu s-a realiza pur şi simplu, din motive pe care trebuie să le explice alţii. Nu a plecat nimeni cu banii acasă', a spus şeful statului.

Iohannis, despre veniturile nerealizate în 2016: Cred că e bine să o luăm încet cu anchetele, să explice fostul Guvern

Klaus Iohannis a declarat că a discutat, "pe scurt", cu premierul Sorin Grindeanu despre sumele nerealizate la buget în 2016 şi a precizat că explicaţiile suplimentare trebuie date de specialişti şi de cei care au guvernat în 2016, adăugând, în privinţa anchetei parlamentare, că trebuie "să o luăm încet" cu astfel de demersuri.

Iohannis: Băsescu, dacă are înregistrări, să le pună la dispoziţia procurorilor

Preşedintele a mai afirmat, miercuri, că dacă fostul şef de stat Traian Băsescu are înregistrări ar trebui să le prezinte procurorilor.

Şeful statului a fost întrebat cu privire la filmul în care fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că are înregistrări cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, adjunctul şefului SRI, Florian Coldea, şi judecătoarea Camelia Bogdan.

'A văzut cineva sau a auzit cineva aceste înregistrări? (...) Foarte bine, dacă are aceste înregistrări să le pună la dispoziţia procurorilor', a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis: Îmi păstrez punctul de vedere că salariile demnitarilor trebuie să fie mari, dar aici Parlamentul decide

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce şeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va respinge OUG prin care salariile demnitarilor au fost mărite de guvernul Ponta, că rămâne la opinia sa, că aceste salarii trebuie să fie mari, însă decizia aparţine Parlamentului.

Întrebat despre declaraţiile lui Dragnea, în condiţiile în care în 2015 susţinea ordonanţa prin care au fost majorate salariile demnitarilor, Iohannis a spus că îşi menţine punctul de vedere de atunci. "Eu îmi păstrez punctul de vedere, dar, evident, aici intervine decizia Parlamentului", a afirmat el.

În iulie 2015, Klaus Iohannis a lăudat măsura. "Există o intenţie a guvernului de a creste salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziţia în stat", spunea preşedintele.

Marţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că îşi doreşte revenirea la vechea grilă de salarizare, înainte de 2015, pentru demnitari.

Înaintea alegerilor parlamentare, Dragnea a spus că OUG privind majorarea salariilor, aflată acum în Parlament, nu a fost încă respinsă pentru că PSD nu a avut majoritatea necesară.

Etichete: cass pensii, impozit pensii, Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu

0/2 COMENTARII
Elizerbeth logan
08 Apr 02:58
+0
VOTURI
-0
Buna ziua Everyone.Have ai fost în căutarea pentru opțiuni financiare pentru dvs. achiziție nouă acasă, construcții, credit imobiliar, refinanța, consolidarea datoriilor, personale sau
scopul afacerii? bun venit în viitor! finanțare ușor de făcut cu noi. contactați-ne ca oferim serviciile noastre financiare la o rată scăzută și la prețuri accesibile de interes
3% pentru termen lung și scurt de împrumut. Interesat Solicitant trebuie să ne contactați pentru achiziționarea ulterioară de împrumut procedures.elizerbethloganloanfirm@gmail.com
JIM BUFFER
12 Jan 08:07
+0
VOTURI
-0
Aplica pentru un împrumut rapid și mod convenabil de a plăti facturile și reluarea finanțării proiectului în cel mai mic rata dobânzii de 3%, pentru a ne contacta astăzi prin: trustfunds804@outlook.com. Împrumutul au nevoie de o ofertă de împrumut minim nostru este 1.000,00 alegerea de împrumut bani, eu sunt o înregistrare și creditorii certificate Legit, puteți să ne contactați astăzi dacă sunteți interesat în. Pentru a obține acest împrumut, contactați-mă pentru mai multe informații despre procesul de împrumut ca termenii și condițiile împrumuturilor și suma creditului va fi transferat la tine. Am nevoie de răspunsul dumneavoastră de urgență dacă sunteți interesat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE