Ion Caramitru cere demisia ministrului Culturii. Scrisoare deschisă transmisă de UNITERIon Caramitru l-a somat pe ministrul Culturii Vlad Alexandrescu să demisioneze, pentru proasta gestionare a scandalului de la Opera Naţională. Cererea a fost transmisă într-o scrisoare transmisă de Senatul UNITER.

Ion Caramitru cere demisia ministrului Culturii. Scrisoare deschisa transmisa de UNITER
Ion Caramitru cere demisia ministrului Culturii. Scrisoare deschisă transmisă de UNITER
Foto: tvmania.ro

Actorul şi preşedintele UNITER, Ion Caramitru, i-a solicitat, luni după amiază, premierului Dacian Cioloş demisia Ministrului Culturii pentru „gravele şi repetatele încălcări" ale prevederilor Legii privind managementul instituţiilor publice de cultură.

 Ion Caramitru mai reproşează Ministrului Culturii „comportamentul discreţionar şi abuziv faţă de managerii unor instituţii de cultură, situaţia conflictuală, fără precedent, pe care a creat-o şi întreţinut-o la Opera Naţională din Bucureşti".

Puteţi consulta scrisoarea de 10 pagini, transmisă de UNITER, aici.

Reproşurile vin în contexul în care ministerul Culturii a schimbat patru directori la Opera Naţională, în ultimele săptămâni: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi din nou George Călin, demis de către Ministerul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajaţilor ONB care au protestat faţă de repunerea în funcţie la Operă a unui management corupt.

Problemele au apărut în urma neînţelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg şi fosta conducere a instituţiei de cultură, dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Alexandrescu.

 

 

Etichete: demisie, Ion Caramitru, scandal opera nationala, Vlad Alexandrescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h