Ion Iliescu, despre pericolul unor atentate teroriste în România: "Sperăm să fim mai à côté puţin"Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a semnat, joi, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Belgiei în Bucureşti. Întrebat de jurnalişti dacă, în opinia sa, România ar putea fi o ţintă a teroriştilor, Iliescu a răspuns:  "Sperăm să fim mai à côté puţin".

Ion Iliescu
Ion Iliescu

"Oricine poate fi ţintă. Sperăm să fim mai à côté puţin, nu ne aflăm în calea marilor valuri de emigraţie spre vestul Europei fiind un nivel mai coborât de dezvoltare economică. Prezentăm mai puţin inters pentru asemenea valuri de imigranţi, dar oricum suntem cu toţii confruntaţi cu aceeaşi situatie şi solidaritatea tuturor este elementul care ne poate ajuta împotriva acestui fenomen mârşav şi murdar", a declarat Ion Iliescu, după ce a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Belgiei în Bucureşti, citat de Mediafax.

El a spus că Belgia a devenit teritoriul acestei "desfăşurari de ură" şi a sentimentor "primitive".

"Dar toţi suntem afectaţi de aşa ceva şi apreciez sentimentul de solidaritate care se manifestă puternic în întreaga Europă pentru că este singurul sentiment şi singura poziţie necesară în asemenea momente. Facem front comun împotriva forţelor oarbe, teroriste, întunecate care aduc în societate şi discordie şi stare de încordare neîncetată. Trebuie să depăşim asemenea momente şi asta numai printr-o solidaritate umană activă o putem face", a adăugat fostul preşedinte al României.

Joi au ajuns la Ambasada Belgiei la Bucureşti, pentru a semna în cartea de condoleanţe, mai mulţi ambasadori, dar şi politicieni.

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să semneze în cartea de condoleanţe în cursul zilei de joi sau vineri, după ce se reîntoarce din vizita de stat pe care o face în Turcia.

Etichete: atentate, atentate Bruxelles, atentate teoriste, Ion Iliescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE