Ion Iliescu, reacție la inculparea în dosarul Mineriada: Nu îmi reproşez nimic din nicio perioadăIon Iliescu, împotriva căruia s-a început urmărirea penală în dosarul Mineriadei , a declarat că nu are nimic să îşi reproşeze din acea perioadă. Ba mai mult, acesta a spus că oamenii sunt liberi să cerceteze ce s-a petrecut atunci şi că el este deschis la dialog.

Ion Iliescu
Ion Iliescu
Foto: nato.int

Ion Iliescu susţine că nu este nicio problemă că s-a redeschis acest dosar şi că va merge să vorbească cu procurorii, când va fi chemat:

"Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea ţării. Vor oamenii să..., probabil au primit ceva solicitări să cerceteze. Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu ştiu care este raţiunea redeschiderii discuţiei, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci şi şapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt", a decarat Ion Iliescu pentru Digi24.ro.

Ion Iliescu a mai spus că nu are nimic să îşi reproşeze din acea perioadă.

Procurorii militari au decis ieri să înceapă urmărirea penală pe numele lui Ion Iliescu, dar şi a altor 13 factori de decizie din acele vremuri. Fostul preşedinte este acuzat de infracţiuni contra umanităţii. 4 oameni au murit şi 1200 au fost răniţi în evenimentele din iunie 1990.

Tot în dosarul Mineriadei au mai fost puşi sub inculpare si fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu.

Faptele au fost anchetate din 1997 de procurori militari şi civili, în mai multe dosare în care au fost audiaţi sute de martori şi alte câteva zeci de persoane au fost puse sub învinuire, fără însă ca persoane care au fost în atenţia anchetatorilor să fie puse sub acuzare pentru cei patru morţi şi peste 1.200 de oameni bătuţi şi reţinuţi atunci ilegal.

Etichete: dosarul Mineriada, Ion Iliescu, mineriada

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE