Ion Țiriac dă în judecată statul, care îi ia chirie 28.000 de euro pe o cameră de 16 metri pătrațiIon Țiriac plătește de mai mulți ani chirie pentru o cameră din casa pe care acumpărat-o, o chirie mult supraevaluată. 

Omul de afaceri Ion Tiriac a fost jefuit. A ramas fara 500 de porci mistreti
Omul de afaceri Ion Ţiriac a fost jefuit. A rămas fără 500 de porci mistreţi
Foto: ampress.ro

Omul de afaceri are o vila in cartierul Primaverii din capitala, pe care a cumparat-o de la proprietar acum 16 ani. Insa o incapere si o parte din gradina au ramas in proprietatea statului, care a pretins o chirie uriasa in comparatie cu sumele cerute politicienilor care locuiesc in vilele de protocol, informează stirileprotv.ro.

"Numai in Romania exista asa ceva, cand a fost cedata proprietarului, un armean care locuia la Buenos Aires si care mi-a vandut-o mie, a putut sa imi vanda casa fara o camera 4 pe 4, ca aia era a statului. Eu, in mod normal, spune legea, as avea dreptul sa o cumpar, dar nu mi-o vinde nimeni", a declarat Ion Tiriac.
Ion Tiriac spune ca a fost de acord sa plateasca suma ceruta de Regia Autonoma Administratia Patrimoniului si Protocolului de Stat insa a descoperit ca toti ceilalti chiriasi la stat dau cel mult 1200 de euro, iar el de 20 de ori mai mult.
"As avea dreptul sa cumpar si gradina care este neconstruibila, se pot pune cartofi, pentru care platesc si acum 28 de mii de euro, inmultiti cu 4 jumate, in fiecare luna, este ceva de neconceput, de la 800 de euro la 27 de mii de euro, Tiriac plateste ", a mai spus omul de afaceri.

Casa cumparata acum 16 ani de la proprietar este in vecinatatea Vilei Lac 1, acolo unde presedintele Romaniei isi primeste oaspetii straini. Chiar si asa, chiria nu ar trebui sa fie mai mare de cateva sute de euro, sunt de parere analistii imobiliari. Mai mult, la vanzarea unei camere de 16 metri patrati dintr-un imobil nu s-ar obtine mai mult de 20.000 de euro. 

Etichete: chirie, Ion Ţiriac, stat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE