Ion Țiriac a vândut acțiunile la UniCredit Țiriac BankAcțiunile deținute de fostul mare tenismen au fost cumpărate de grupul italian UniCredit. Este vorba de 45% din acțiunile UniCredit Țiriac Bank, scrie Economica.net. 

Ion Tiriac vinde participatia de 45% din UniCredit Tiriac Bank catre grupul italian- surse
Ion Ţiriac vinde participaţia de 45% din UniCredit Ţiriac Bank către grupul italian- surse
Foto: ziuanews.ro

UniCredit Ţiriac Bank este în top 5 bănci din România, cu active de peste 30 de miliarde de lei (7 miliarde de euro) la sfârşitul lunii martie.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. 

"UniCredit Bank Austria cumpără acţiunile reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank S.A. deţinute de Ţiriac Holdings, majorându-şi astfel capitalul deţinut în cadrul UniCredit Ţiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%", se arată într-un comunicat transmis miercuri seară de grupul italian. UniCredit Bank Austria este divizia austriacă a UniCredit, prin care grupul italian controlează afacerile din Europa Centrală şi de Est.

Cele două părţi au agreat să nu dezvăluie prețul de vânzare sau oricare alte detalii ale tranzacției.

Finalizarea tranzacției este preconizată înainte de sfârșitul lunii iunie 2015.

"Aș dori să-i mulțumesc lui Ion Țiriac și reprezentanților Țiriac Holding pentru colaborarea excelentă și pentru angajamentul arătat în ultimii ani. În urma achiziției de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienți de retail și corporate din România (tranzacţie perfectată în 2013 - n.r.), continuăm acum să ne consolidăm și să ne extindem poziția pe piața din România prin această tranzacție", a declarat, în comunicat, Carlo Vivaldi, vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit şi şeful diviziei Europa Centrală şi de Est la UniCredit Bank Austria AG.

UniCredit Bank Austria ia în considerare înaintarea unei oferte către acţionarii minoritari ai UniCredit Ţiriac Bank, se mai spune în comunicat.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. 

Etichete: acţiuni, Ion Ţiriac, majoritar, UniCredit Ţiriac Bank

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE