Ion Ţiriac: Vreau să fac o UNIVERSITATE pe 20 de hectare, la OtopeniOmul de afaceri Ion Ţiriac, cel mai bogat român, a vorbit miercuri seară despre planurile sale de viitor. Astfel, acesta a recunoscut că vrea să facă o universitate în Bucureşti, lângă Otopeni. Numele lui Ţiriac a apărut în documentele Panama Papers.

Ion Tiriac spune ca vrea sa faca o universitate in Otopeni
Ion Ţiriac spune că vrea să facă o universitate în Otopeni

"Vreau să fac o Universitate pe 20 de hectare, la Otopeni. După aeroport, în Nord. Vă fac eu cadou 5 hectare, dar faceţi Universitatea. Le dau jumătate din bani, hai s-o facem împreuna! Să facem o sală la Bucureşti! În sala de la Cluj trebuie 200 de zile pe an să aibă activitate în sala aia", a spus Ion Ţiriac la Realitatea TV.

De asemenea, Ţiriac a abordat tema patinorului din Bucureşti şi a gradului de reprezentare a României la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

"Se pare că pe 1 august se menţine ziua în care copiii, juniorii pot patina pe singurul teren de hochei care se află în Capitală. Trebuie să mulţumesc tutuor. Eu cred personal că se deschide pe 1 august 2016. Nu ştiu dacă se va duce spre administrarea Fundaţiei olimpice, fundaţiei Ţiriac, însă accesul, în special pentru mine, care am dat bani, este făcut în 99% pentru juniori şi tineret", a declarat Ion Ţiriac.

Întrebat dacă va vinde turneul de la Madrid, Ion Ţiriac a explicat că o va face doar pentru preţul corect, mai ales că ar putea face multe lucruri bune cu acei bani.

"Este o întrebare foarte bună, dar este una destul de publică la care trebuie să răspund. S-ar putea dacă iau preţul care se cuvine. Nu ştiu care e acesta deocamdată. Ultimul turneu care s-a vândut a fost Indian Wells, l-a luat patronul Oracle şi a plătit pentru el 100 de milioane de dolari, acum mai bine de zece ani. Pot să fac atâtea lucruri bune în sport cu banii ăia, încât nu aş refuza", a declarat Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac a vorbit şi despre aşa-zisul scandal dintre Irina Begu şi Caroline Garcia.

"Nu numai franţuzoaica, dar şi WTA neagă (n.r. că ar fi făcut-o pe Begu ţigancă împuţită). Acum să fim oneşti, mai înjură fiecare jucător. Nu putea să o facă ţigancă, pentru că mama lui Begu e româncă. Pe vremea noastră noi eram toţi prieteni. Lui Arthur Ashe noi îi spuneam negriciosule. Lui Năstase îi spuneau Nasty, care în engleză înseamnă scârbos, urât, dezgustător. Dar nu se supăra nimeni. A înjurat-o asta e. Dar nu a murit nimeni. Iar dacă noi avem ţigani, sunt ai noştri. I-am câştigat în 500 de ani şi nu sunt ţigani, sunt romi. Nu putem să îi vindem cumva. Asta este şi cu dumnealor defilăm", a spus Ţiriac.

 

Etichete: Ion Ţiriac, ion tiriac panama papers, planuri ion tiriac, universitate Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE