Ion Ţiriac NU mai este acţionar la Metro Cash&CarryOmul de afaceri Ion Țiriac a ieșit din acționariatul Metro Cash&Carry România, în luna noiembrie, după ce a vândut grupului german pachetul de 15% din acțiuni pe care îl deținea prin firma Zareba Holdings Limited.

Ion Tiriac NU mai este actionar la Metro Cash&Carry (Foto stiripesurse.ro)
Ion Ţiriac NU mai este acţionar la Metro Cash&Carry (Foto stiripesurse.ro)

"Metro Cash&Carry International a achiziționat participația Zareba Holdings Limited la Metro Cash&Carry România. Grupul german deține acum în totalitate Metro Cash&Carry România", a declarat pentru Profit.ro Adina Tîmplaru, Head of Corporate Communications Metro România.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Metro Cash & Carry România este deținută acum de Metro Cash&Carry International - 75% și de Metro AG - 25%. Într-un raport al grupului german este menționată o tranzacție cu 15% din acțiuni în 16 noiembrie.

De asemenea, la Registrul Comerțului apare o mențiune de modificare a asociaților perasoane juridice în 23 noiembrie: "Se îndreaptă eroarea materială din registrul comerțului computerizat și din rezoluția nr. 168410/13.11.2015 în sensul că s-a admis și modificarea datelor asociaților persoane juridice potrivit extrasului din certificatul constatator(tradus) nr.6326 din data de 11.11.2015".

În 2009, acționarii minoritari ai Metro Cash & Carry România au primit dreptul de a vinde acțiunile deținute la un preț prestabilit (opțiuni put). Metro estimează o datorie financiară de 21 de milioane de euro aferentă acestor opțiuni, între timp exercitate, reflectată în contrapartidă cu o creștere a fondului comercial.

Etichete: acționar, Ion Ţiriac, Metro

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE