Ionuţ Anghel, copilul ucis de câini, comemorat în Capitală, la un an de la moarteIonuţ Anghel, băieţelul de 4 ani care a murit în urmă cu un an, sfâşiat de maidanezi, a fost comemorat de rude şi de alte familii cu copii, marţi seară, la intrarea în Parcul Herăstrău, unde o susţinătoare a animalelor a fost huiduită după ce a spus că a venit să dea "un ton umoristic" evenimentului.

Ionut Anghel, copilul ucis de caini, comemorat in Capitala, la un an de la moarte
Ionuţ Anghel, copilul ucis de câini, comemorat în Capitală, la un an de la moarte

Comemorarea a început la ora 18.00, la intrarea dinspre Piaţa Charles de Gaulle, unde s-au adunat peste 20 de persoane - rudele lui Ionuţ Anghel, alte familii venite cu copiii, precum şi Nadine şi Bianca Brad, scrie Realitatea.net.

Tatăl, mama şi fratele copilului sfâşiat de câini au purtat tricouri negre, imprimate cu poza lui Ionuţ şi mesajul "Ionuţ, România nu te uită" pe faţă şi "AMICA - Asociaţia Memorială 'Ionuţ Cosmin Anghel' " pe spate.

La intrarea în parc au fost puse bannere cu mesajele "Datorită legii lui Ionuţ, România are o şansă la siguranţă şi curăţenie pentru noi şi pentru copiii noştri. Solicităm autorităţilor locale ridicarea de pe stradă a câinilor fără stăpân" şi "Tu ştii ce înseamnă peste 100.000 de câini fără stăpân pe străzile României? 18.536 de oameni muşcaţi în fiecare an, şapte adulţi şi şapte copii ucişi în atacuri neprovocate, 15 tone de fecale pe an care ne îmbolnăvesc de toxocaroză, chist hidatic şi viermi intestinali".

Pe trotuar au fost aşezate candele în formă de inimă şi jucării, alături de poza lui Ionuţ.

"Nu ai cum să explici ce simţi, nu pot să uit niciodată imaginea lui Ionuţ, n-ai cum să-ţi schimbi creierul. Eu am imaginea lui Ionuţ la fel de vie", a declarat tatăl copilului ucis de maidanezi, Valentin Anghel.

Tatăl lui Ionuţ Anghel a mai spus că încă îşi doreşte să arate ce s-a întâmplat în urmă cu un an, "pentru că au fost fapte care au condus la o tragedie şi lumea trebuie să tragă concluzii".

"Am sentimente de revoltă, de neacceptare a unei realităţi care a fost în urmă cu un an. Noi, de un an de zile, nu mai avem familia noastră, aşa cum ne-am dorit, cu doi copii de vârste apropiate, care să se joace împreună", a adăugat Valentin Anghel.

La finalul evenimentului, în jurul orei 19.30, participanţii au lansat în aer aproape 100 de baloane galbene cu mesaje despre Ionuţ Anghel.

Comemorarea a fost marcată de un incident, după ce la eveniment a venit o femeie care a susţinut că vrea să dea "un ton umoristic adunării". Ea s-a prezentat drept reprezentant al societăţii civile, "cetăţean al acestei ţări care este intrigat de ceea ce se întâmplă". Femeia a fost huiduită de participanţii la comemorare, motiv pentru care a fost îndepărtată din zonă de jandarmi.

Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a murit la 2 septembrie 2013, după ce a fost sfâşiat de câini fără stăpân pe un teren din zona Parcului Tei.

Urmare a acestei tragedii, legea de gestionare a problemei maidanezilor a fost modificată astfel încât câinii fără stăpân adăposturile publice pot fi eutanasiaţi, prin decizie a autorităţii locale, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

La sfârşitul lunii iunie însă, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001, la cererea Vier Pfoten, decizia nefiind însă definitivă. Guvernul a constestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tot după moartea lui Ionuţ Anghel, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a început un program de gestionare a câinilor fără stăpân din Bucureşti. În cadrul acestui program, aproximativ 34.000 de câini au fost capturaţi din septembrie 2013, din care 16.000 au fost eutanasiaţi, iar alţi 16.000, adoptaţi.

Etichete: ASPA, câini maidanezi, comemorare, copil ucis de caini, copil ucis de maidanezi, ionut anghel, moarte copil muscat de caini maidanezi

0/1 COMENTARII
EUTANASIATI MAIDANEZII
04 sep 10:55
+0
VOTURI
-0
A trecut un an si degeaba ca nu sa facut nimic !! Maidanezii ataca omoare si mutileaza oameni !!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE