IPP cere DEMISIA lui Gabriel Oprea și o ANCHETĂ a Parlamentului, după moartea polițistului GiginăInstitutul pentru Politici Publice cere Parlamentului să inițieze o Comisie parlamentară de anchetă cu scopul investigării tuturor activităților în care Gabriel Oprea a folosit coloana oficială. IPP cere ca acest lucru să se întâmple în situația în care, până luni, la ora desfășurării Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Legislativului, vicepremierul Gabriel Oprea nu își va prezentă demisia din Guvern și din Parlament.

IPP cere DEMISIA lui Gabriel Oprea si o ANCHETA a Parlamentului, dupa moartea politistului Gigina
IPP cere DEMISIA lui Gabriel Oprea și o ANCHETĂ a Parlamentului, după moartea polițistului Gigină
Foto: hotnews.ro

'În această anchetă ar trebui cerute traseele zilnice începând din 2009 până la cel în care a avut loc accidentul în urma căruia și-a pierdut viața tânărul polițist de pe motocicleta din coloană.În relație cu opinia publică revoltată de lipsa asumării responsabilității, opoziția are datoria să verifice existența abuzivă a coloanelor oficiale folosite de Gabriel Oprea în ultimii ani, precum și justificarea, scopul și oportunitatea fiecărei deplasări în care acesta a fost însoțit de coloane oficiale sau de elicoptere MApN sau MAI, inclusiv a folosirii cu regularitate a elicopterelor militare în perioada portofoliului de Ministru al Apărării (...)'', se arată într-un comunicat al IPP remis sâmbătă presei, potrivit Agerpres.

În context, IPP face referire la Articolul 9 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului care prevede, la alineatul 1, că ''în condițiile în care se consideră necesară clarificarea cauzelor și împrejurărilor în care s-au produs evenimente sau au avut loc acțiuni cu efecte negative, precum și pentru stabilirea concluziilor, răspunderilor și măsurilor care se impun, la nivelul Parlamentului se pot constitui comisii de anchetă parlamentară'', iar la alineatul 3 că astfel de comisii ''se pot constitui la inițiativa a cel puțin o pătrime din numărul deputaților și al senatorilor", arată realitatea.net.

Mai mulți motocicliști au anunțat că vor organiza un marș comemorativ, în amintirea polițistului care a murit, în timp ce îl escorta pe Gabriel Oprea. Ulterior, și bicicliștii au anunțat că vor organiza o astfel de acțiune.

Între timp, Gabriel Oprea a oferit o primă reacție după incident. 

CITEȘTE ȘIPNL cere în continuare demisia lui Oprea, după moartea polițistului: Răgazul a expirat!

Polițistul Bogdan Cosmin Gigina, care a murit în urma unui accident, marți, căzând cu motocicleta într-o groapă, în timp ce deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, a fost înmormântat vineri

Etichete: cosmin bogdan gigina, gabriel oprea, parlamentul româniei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE