ISIS a preluat controlul asupra unui oraş irakian, de lângă o bază militară SUAStatul Islamic a preluat controlul asupra unui oraş irakian, în apropierea unei baze aeriene unde se află 300 de soldați americani.

ISIS a preluat controlul asupra unui oras irakian, de langa o baza militara SUA
ISIS a preluat controlul asupra unui oraş irakian, de lângă o bază militară SUA
Foto: sursazilei.ro

Gruparea jihadistă Statul Islamic a preluat controlul asupra orașului Al Baghdadi, situat în vestul Irakului, în apropierea bazei aeriene Al Assad unde se află 300 de soldați americani, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Apreciem că în acest moment (jihadiștii) dețin controlul asupra orașului Al Baghdadi", a declarat contraamiralul John Kirby. Al Baghdadi era una din puținele localități din provincia Al Anbar aflate sub controlul guvernului.

Statul Islamic a făcut cunoscut vineri că a preluat controlul asupra unor zone întinse din Al Baghdadi, oraș construit pe Eufrat la nord-vest de Bagdad. Forțele irakiene de securitate au dezmințit însă, dând asigurări că cea mai mare parte din oraș se află sub controlul lor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a refuzat să acorde o importanță deosebită cuceririi orașului.

"Este pentru prima dată în ultimele două luni, dacă nu a trecut mai mult timp, când ei reușesc să câștige ceva teren", a afirmat contraamiralul.

"Continuăm să estimăm" că SI "se află în postură defensivă", a adăugat el.

Baza aeriană Al Assad este situată în apropiere de Al Baghdadi și oferă adăpost celor 300 de soldați americani care antrenează forțele locale de securitate.

Etichete: baza militară, ISIS, soldați, Statul Islamic, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE