11.900 de locuri disponibile la clasele pregătitoare, în şcolile din BucureştiInspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat, vineri, că pentru înscrierea în clasa pregătitoare în şcolile din Capitală sunt 11.900 de locuri.

Clasa pregatitoare
Clasa pregătitoare
Foto: renașterea.ro

"În anul şcolar 2012-2013, am avut 181 de unităţi cu clase pregătitoare. Acum vom avea 185. De asemenea, numărul claselor pregătitoare a fost în anul şcolar 2012-2013 de 427, iar acum vom avea 476, respectiv cu aproape 50 mai mult decât în acest an şcolar", a declarat, într-o conferinţă de presă, inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru, citat de Curierul Naţional.

Potrivit datelor existente în învăţământul preprimar sunt înscrişi 10.203 de copii care împlinesc 6 ani la 1 septembrie 2013, alţi 491 împlinesc 7 ani la 1 septembrie 2013, 4.669 împlinesc 6 ani în intervalul 1 septembrie - 31 decembrie 2013.

Potrivit statisticilor ISMB, în anul şcolar 2012-2013, în învăţământul de masă sunt 10.027 de elevi în clasa pregătitoare, iar pentru anul şcolar 2013-2014 la această formă de pregătire sunt 11.900 de locuri.

Reprezentantul ISMB a mai precizat că, în cazul în care va fi un număr mai mare de solicitări faţă de locurile estimate, atunci se va reanaliza situaţia spaţiilor, iar dacă aceste locuri nu se ocupă, atunci ISMB va restrânge activitatea.

"Dacă sunt mai mulţi copii, atunci vom aloca mai multe clase în unităţile de învăţământ, dar numai în limita spaţiului disponibil. Vreau să-i asigur pe părinţi că toţi copiii vor fi cuprinşi în şcoală, iar pentru ca înscrierea să decurgă cât mai uşor fac precizarea că aceasta poate fi făcută online. Îi rog pe părinţi să nu se înghesuiască marţi, pentru că avem trei săptămâni la dispoziţie, iar în acest interval nu se face repartizare, ci numai înscriere. În cazul în care vor fi părinţi care vor dori o anumită şcoală dacă nu vor fi locuri, atunci vor fi căutate soluţii prin dialog pentru înscrierea în alt nivel de învăţământ. În general pentru situaţii speciale şi bine conturate potrivit legislaţiei în vigoare numărul de locuri la clasă ar putea fi suplimentat de la 25 la 28", a precizat Trăistaru.

Pentru ca acţiunea de înscriere să se desfăşoare în cele mai bune condiţii ISMB va crea puncte speciale de analiză a acestor cazuri. Totodată, inspectorul a precizat că la clasa I nu a fost alocată cifră de şcolarizare pentru că se merge pe cea de la clasa pregătitoare, dar în plus la înscriere vor fi 1.167 de locuri. Acesta a mai menţionat că părinţii care nu vor reuşi să-şi înscrie copiii în clasa zero, în cele trei săptămâni de înscriere, vor fi trataţi individual.

Pentru înscrierea la şcolile vocaţionale, copiii vor da o probă de aptitudini înainte de perioada de înscriere. Inspectoratul general a precizat că nu există clasă pregătitoare pentru şcolile vocaţionale, de aceea elevii urmează această clasă într-o şcoală obişnuită după care susţin testul şi merg la şcoala vocaţională.

Totodată, el a ţinut să precizeze că pentru prima dată în Bucureşti există plan de şcolarizare pentru învăţământul particular. Astfel celor aproape 12.000 de locuri de clasa pregătitoare din învăţământul de stat li se adaugă la clasa pregătitoare alte 1.000 de locuri în şcolile private.

Etichete: clasa pregătitoare, clasa zero, înscriere clasa pregătitoare, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, scoli bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE