Iulian Voicu, subcomisar de la Poliţia Mun. Bucureşti, ARESTAT PREVENTIV pentru corupţieProcurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Iulian Voicu, subcomisar în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 19, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și favorizarea făptuitorului.

Iulian Voicu, subcomisar de la Politia Mun. Bucuresti, ARESTAT PREVENTIV pentru coruptie (Foto observatorulph.ro)
Iulian Voicu, subcomisar de la Poliţia Mun. Bucureşti, ARESTAT PREVENTIV pentru corupţie (Foto observatorulph.ro)

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 6 februarie 2016 – 16 februarie 2016, Iulian Voicu, în calitate de subcomisar de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secția 19 Poliție, a pretins și a primit de la o persoană (martor denunțător) suma de 600 euro, în schimbul căreia i-a acordat ajutor fratelui acesteia din urmă, în scopul împiedicării executării unei pedepse privative de libertate.

Concret, ofițerul de poliție a anunțat-o pe martoră că fratele ei este urmărit general și internațional, atenționând-o totodată ca acesta să nu revină în țară, întrucât va fi reținut și predat organelor de poliție.

De asemenea, Iulian Voicu a sfătuit-o pe martoră să nu comunice prin telefon cu fratele ei decât într-o manieră codificată, întrucât discuțiile telefonice sunt interceptate și există posibilitatea localizării acestuia.

În perioada 06 februrie 2016 – 23 februarie 2016, Iulian Voicu le-a creat aparența unor persoane (martori denunțători) că ar avea influență asupra unor funcționari publici din cadrul Poliției Române, în competența cărora intră aprobarea transferului unei persoane private de libertate și le-a promis acestora că îi va determina pe funcționarii publici respectivi să aprobe transferul acesteia de la un anumit centru de reținere și arestare preventivă la un alt centru, ambele aflate pe raza Poliției Capitalei.

În acest scop, la data de 23 februarie 2016, inculpatul a pretins pentru sine și funcționarii față de care a afirmat că are influență suma de 3.000 de euro, din care a primit efectiv 1.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Etichete: arest prventiv, corupţie, DNA, iulian voicu, sucomisar politia Municipiului Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE