IZVORUL TĂMĂDUIRII. Care este legenda din spatele acestei zile sfinteIZVORUL TĂMĂDUIRII. În fiecare an, în Săptămâna Luminată, în prima vineri după Paşti, creştinii sărbătoresc IZVORUL TĂMĂDUIRII, sărbătoare care arată poziţia şi rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii.

IZVORUL TAMADUIRII. Care este legenda din spatele acestei zile sfinte
IZVORUL TĂMĂDUIRII. Care este legenda din spatele acestei zile sfinte
Foto: kudika.ro

IZVORUL TĂMĂDUIRII, sărbătoare închinată Maicii Domnului, Sfânta Fecioară Maria, aminteşte o minune. Împăratul Leon cel Mare, înainte de urcarea pe tron, mergând printr-o pădure, a întâlnit un orb rănit care îşi căuta drumul. Leon l-a luat de mână ca să-l conducă, dar la cererea orbului de a-i da apă, a plecat să caute. Negăsind, a auzit-o pe Maica Domnului spunându-i: „Nu este nevoie să te ostenesti, căci apa este aproape! Pătrunde, Leone, mai adânc în această pădure şi luând cu mâinile apă tulbure, potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi". Leon a ascultat vocea Maicii Domnului şi a găsit un izvor din care i-a dat orbului să bea. După ce i-a spălat faţa cu această apă, orbul a început să vadă.

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Dupa ce a ajuns împărat (457-474), Leon a construit lângă acel izvor o biserică. De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli şi a tămăduit diferite răni şi suferinţ, scrie agroinfo.roe.

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Izvorul menţionat este o preînchipuire care ne arată Izvorul cel viu al mântuirii noastre: pe Maica Domnului. Dincolo de aspectele dogmatice ale lucrării Maicii Domnului în istoria mântuirii neamului omenesc, Izvorul Tămăduirii ne arată puterea sa harică de a înfăptui minuni cu ajutorul lui Dumnezeu, faptul că ea este Maica noastră, a celor care ne încredinţăm ei pentru a-i cere ajutorul, că este Rugătoarea şi Mijlocitoarea noastră înaintea lui Hristos, după cum o numeşte Biserica.

IZVORUL TĂMĂDUIRII. De Izvorul Tămăduirii, se sfinţesc apele. Creştinii ortodocşi vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică. După ce preotul a sfinţit apa, îi stropeşte pe credincioşi în timp ce se cântă troparul "Mântuieşte, Doamne, poporul Tău".

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Vezi aici: TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE IZVORUL TĂMĂDUIRII: Cum se sărbătoreşte IZVORUL TĂMĂDUIRII

Etichete: Izvorul Tămăduirii, saptamana luminata, sărbătoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE