Jaf la Primăria lui Negoiță: Prejudiciu de 38 de milioane de lei constatat de Curtea de ConturiCurtea de Conturi a constatat un prejudiciu de 38 de milioane de lei la Primăria Sectorului 3, pentru anul 2012. În cea mai mare parte este vorba de sume achitate pe nedrept companiei de salubrizare Rosal, deținută de familia Prigoană, dar și mari sume de bani achitate pentru pomi ce nu au fost plantați niciodată. Primarul Robert Negoiță, vicepreședinte PSD, a păgubit Sectorul 3 și prin organizarea Revelionului, pentru care a plătit de două ori TVA-ul la sonorizare și lumini.  

Robert Negoita angajeaza consultant financiar care sa-i spuna cum sa cheltuiasca banii primariei
Robert Negoiță angajează consultant financiar care să-i spună cum să cheltuiască banii primăriei

Curtea de Conturi a descoperit cele mai mari prejudicii la nivelul Capitalei la Primăria Sectorului 3, condusă de PSD-istul Robert Negoiță, în RAPORTUL PRIVIND FINANȚELE PUBLICE LOCALE PE ANUL 2012 la nivelul Municipiului București, proaspăt publicat. Mai exact, prejudiciul înregistrat este de aproape 38 de milioane de lei, prin plăți nelegale către diverși furnizori de servicii. Principala problemă se înregistrează în relația cu firma de salubrizare Rosal, deținută de familia Prigoană, care a beneficiat de plăți nelegale atât pe vremea lui Liviu Negoiță, cât și sub noul Primar. Mai exact, Robert Negoiță a plătit retoactiv majorări de tarife la salubrizare, ba chiar a înregistrat în contracte trotuare și străzi mai largi decât în realitate, pentru a achita sume mai mari către Rosal. 

Curtea de Conturi a mai observat faptul că la concertele organizate de Robert Negoiță în Sector acesta a plătit de două ori TVA-ul către firma organizatoare, dar și că au fost plătiți pomi ce nu au fost plantați niciodată. 

Ce spune Raportul Curții de Conturi pe 2012: 

"La Sectorul 3 (37.893 mii lei = 37.893.000 lei) și un ordonator terțiar din subordine – Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza" (24 mii lei) s-au constatat următoarele abateri cauzatoare de prejudicii:


- Prin operațiuni formale de transferare și/sau detașare la Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 3, ordonator terțiar din subordine, s-au plătit nejustificat diferențe de drepturi salariale nete pentru 46 persoane angajate, în sumă totală de 214 mii lei.
- Plăți nedatorate în sumă de 27.076 mii lei (27 milioane lei - n.r.) prin indexarea retroactivă a tarifelor de curățenie căi publice în procent de 57,74% ca urmare a includerii unor perioade anterioare ultimei indexări acceptate; aferent s-au calculat dobânzi de 485 mii lei.
- Calcularea și facturarea incorectă a tarifului de deszăpezire în perioada 2012-2013 a determinat plata necuvenită pentru această operațiune, sumei de 9.053 mii lei (9 milioane lei), aferent căreia s-au calculat dobânzi de 428 mii lei.

- Plata necuvenită în perioada 01.01.2012-30.09.2013 a sumei totale de 387 mii lei, prin includerea în actele adiționale la contractul pentru achiziția serviciului de salubritate în Sectorul 3, a unor străzi și trotuare la dimensiuni mai mari decât cele reale, aferent fiind calculate dobânzi de 11 mii lei; prejudiciul a fost recuperat operativ.

- Decontarea contravalorii unor arbuști ornamentali în sumă totală de 193 mii lei care nu au fost plantați pe domeniul public, aferent fiind calculate dobânzi de 13 mii lei; prejudiciul a fost recuperat în timpul misiunii de audit.

- Plata dublă a sumei de 34 mii lei prin decontarea taxei pe valoarea adăugată, atât în prestația pentru sunet și lumini aferentă spectacolelor organizate, cât și în devizul centralizator cuprinzând spectacolele și prestațiile efectuate în cadrul evenimentelor cultural artistice din luna decembrie 2012. 

- Plata nelegală a sumei de 24 mii lei efectuată de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza" din finanțarea de la bugetul local, prin acceptarea la decontare a unei situații de lucrări ce conținea cantități de lucrări neexecutate."

Citește și Robert Negoiţă mai rău decât Liviu Negoiţă: a scumpit contractul cu Prigoană cu 60%

Alte sume au fost recuperate pe parcursul auditului realizat de Curtea de Conturi: 

Plata nejustificată a sumei de 25 mii lei, efectuată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 reprezentând contravaloarea unor lucrări decontate dar neexecutate din care 16 mii lei reprezintă lucrări de reparaţii curente şi 9 mii lei lucrări de natura cheltuielilor de capital.
În timpul auditului suma totală de 25 mii lei şi dobânzile calculate au fost recuperate de la societăţile prestatoare şi virate la bugetul local ca restituire din finanţarea bugetară a anilor precedenţi.

Efectuarea de către Direcția Parcuri Sector 3 a unor plăţi nedatorate în sumă de 231 mii lei, însumate din auditarea eşantioanelor selectate, ca urmare a decontării unei cantităţi de 440 m.p. gazon artificial şi a unor arbori şi material dendrologic nelivrat şi nepus în operă sau neplantat. 22

În timpul auditului atât suma achitată nejustificat cât şi dobânzile calculate de 35 mii lei au fost încasate de la furnizor şi virate la bugetul local cu titlul de „Plăţi efectuate în anii precedenţi şi recuperate în anul curent".

Neorganizarea de către Direcţia Parcuri Sector 3 a sistemului de monitorizare a derulării contractelor de lucrări plantare arbori, având drept consecinţă neînlocuirea în perioada de garanţie a materialului dendrofloricol, uscat şi degradat. Din verificarea eşantionului selectat a rezultat că o cantitate însemnată de material dendrologic achiziţionat şi plantat în parcurile Pantelimon şi Titan în valoare de 98 mii era uscat, nefiind însă iniţiate
demersuri pentru înlocuirea acestuia de către furnizor, obligaţie prevăzută în contract.

Nestabilirea și neîncasarea de către Sectorul 3 a unor venituri de 2.678 mii lei (inclusiv penalitățile contractuale) cuvenite din activitatea de exploatare a Complexului Agroalimentar Titan II (Miniș).

Efectuarea de către Sectorul 3 a unor cheltuieli neeconomicoase, ineficiente și neeficace în sumă de 5.362 mii lei prin achiziționarea și plantarea unor arbuști la prețuri și în cantități mari, în condițiile în care, potrivit experienței din anii anteriori, aceștia nu au rezistat, necesitând înlocuiri datorită uscării, degradării sau furtului.

Etichete: Bucureşti, Curtea de Conturi, prejudiciu, realitatea, robert negoita, rosal, Sectorul 3

0/12 COMENTARII
X si 0
06 May 08:25
+0
VOTURI
-0
Pe lângă prostia cu concesionarea parcurilor Blegoita ar face bine sa urmărească lucrările de pe Liviu Rebreanu unde nu vezi mai mult de 15-20 de angajați ai Euroconstrut din care 10 sunt sefi iar 8 freaca menta.
tudor
06 Feb 10:13
+0
VOTURI
-0
Mergeti sa vedeti hal de piata facuta de Negoita in sect 3 Te apuca groaza cand intri in aceasta piata adica RAMNICU SARAT pe numele ei RUSINE...
Moruzov
05 Feb 22:22
+0
VOTURI
-0
Vrem sa jefuim tot sectorul, mizerie, escrocherii, secretare puse directoare, uneltele noastre angajate pe salarii nesimtite cu zecile, in toata administratia, angajati fantoma, doar pe hartie, prin SC Administrare Active SRL. Mai vreti? Vom deturna toate fondurile prin suveici, punem pe butuci centre sociale, ne umplem de bani....santajam angajatii profesionisti, sau ii dam afara....voi sunteti plantatia noastra, cetateni sclavi din sectorul 3!!!!!
masonu
05 Feb 22:10
+0
VOTURI
-0
Tembelutul pedofil Neagoita jefuieste sectorul cu unealta sa, escrocul de Tulcea Mitache. A se vedea megaescrocheriile si megasalariile capuselor angajate prin SC Administrare Active SRL. DNA-ul si arestarile....repejor!
crin52
05 Feb 18:49
+0
VOTURI
-0
Ultima lovitura.A pus director general la R.A.T.B pe omul care confectioneza jaluzele. Rasul curcilor.Asa face rost de bani pentru Dinamo iar RATB circula cu anvelope de vara.Traiasca DNA-UL !
herbenciuc
05 Feb 18:43
+0
VOTURI
-0
Un PROST care se va duce unde este nastase acum.
Ps”daca mai voteaza pensionari sigur ne ducem in cap
Udrea
05 Feb 17:29
+0
VOTURI
-0
Sfat: Negoita ar face bine sa migreze catre Partidul Miscarea Populara. Dar numai dansul ci toti certati cu Legea. Astfel vor scapa de mana lunga a DNA-ului. Asta o garanteaza Valeriu Stoica Artizanul DNA-ului. Sa fiti mangaiati pe frunte de batranul Stolo. In rest numai succesuri!
Elene Udrea
05 Feb 16:13
+0
VOTURI
-0
Sector blestemet. Si Pdl-istul Robert a prejudiciat statul roman de sute de milioane de euro dar "Justitia lui Basescu" e surda si oarba de beci.:))) Asta-i justitie sau epurare politica domle Zorro Bassesscu ?
vlad
05 Feb 13:51
+0
VOTURI
-0
Simplu: dosar la DNA, inchisoare si confiscare a averilor pt acoperirea daunelor. Negoita a semnat platile astea? atunci el sa scoata banii. Ah pardon, au schimbat codul penal si in cel mai rau caz primeste ceva cu suspendare si o amenda de cateva sute de lei.
Cris
05 Feb 12:31
+0
VOTURI
-0
Niste escorci, Sesizati DNA-ul !!!

Iesiti in strada !!!
Tirpitz
05 Feb 12:15
+0
VOTURI
-0
Tupeu de evazionist cu drepturi depline in Romania.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE