Jandarmii îi comemorează, miercuri, pe eroii căzuți la datorie în timpul RevoluțieiEroii căzuți la datorie în timpul Revoluției din 1989 vor fi comemoraţi, miercuri, de jandarmii bucureşteni.

Jandarmii ii comemoreaza, miercuri, pe eroii cazuti la datorie in timpul Revolutiei
Jandarmii îi comemorează, miercuri, pe eroii căzuți la datorie în timpul Revoluției
Foto: ziarulolteniei.ro

Miercuri, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" Otopeni, va avea loc un ceremonial militar și religios, urmat de depunerea de coroane de flori, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi, care și-au pierdut viața în Revoluția din 1989.

Jandarmii proveneau din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina și au fost trimişi să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre şi aeriene. La Otopeni a fost deschis focul asupra acestora, iar 37 de jandarmi, ofițeri, subofițeri, elevi și militari în termen și-au pierdut viața.

La ceremonial vor lua parte cadre din conducerea Jandarmeriei, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Asociațiilor de revolutionari și veterani de război și membri de familie ai eroilor martiri.

Ceremonialul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unității Speciale de Gardă și Protecție Instituțională Jandarmi București.

Etichete: Jandarmeria Capitalei, jandarmi, Revoluţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h