Jandarmii vor patrula în zona spitalelor şi vor interveni în cazul agresiunilor împotriva medicilorJandarmii vor patrula în zona spitalelor şi vor interveni în cazul agresiunilor împotriva medicilor sau asistentelor, urmare a unui protocol încheiat de Ministerul Săntătăţii cu Ministerul Afacerilor Interne.

Jandarmeria Capitalei
Jandarmeria Capitalei
Foto: e-prahova.ro

Ministerul Sănătăţii spune stop violenţei îndreptate împotriva medicilor si a personalului medical şi începe colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne în scopul creşterii gradului de siguranţă din spitalele publice. Jandarmii vor patrula în perimetrul unităţilor medicale publice şi vor putea interveni prompt în orice situaţie de agresiune îndreptată împotriva medicilor sau a personalului medical, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Vlad Voiculescu scrie, pe pagina sa de Facebook, că, din păcate, violenţele îndreptate împotriva medicilor si a personalului medical nu sunt atât de rare pe cât ne-am dori, iar în zone defavorizate, dar şi în oraşele şi spitalele mari, aceste lucruri încă se întâmplă.

De aceea, Ministerul Sănătăţii a redefinit colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne, semnând şi un protocol în acest sens.

"Vitejii care nu se tem de angajaţii firmelor de pază ar trebui să ştie ca de acum jandarmii vor patrula în perimetrul unităţilor medicale publice şi staţionările se vor organiza în aşa fel încât aceşti domni (mulţi, antrenaţi şi bine echipaţi) vor putea interveni prompt în orice situaţie de agresiune îndreptată împotriva medicilor sau a personalului medical. Şi că orice agresiune se pedepseşte cu închisoarea. De la 6 luni, la 12 ani", avertizează Voiculescu.

El subliniază că Poliţia are instrucţiuni clare, iar Parchetul abia aşteaptă.

Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie au semnat un protocol de colaborare, care prevede patrularea Jandarmeriei în perimetrul spitalelor, intervenţia de urgenţă a Poliţiei şi Jandarmeriei în cazul agresiunilor împotriva personalului medical, precum şi alte măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile medicale.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă - închisoare de la 6 luni la 3 ani, vătămarea corporală - închisoare de la 6 luni la 6 ani, vătămarea corporală gravă - închisoare de la 3 la 12 ani.

Etichete: agresiuni medici, jandarmi, medici, vlad voiculescu

0/1 COMENTARII
adrian
17 dec 15:52
+0
VOTURI
-0
Jandarmii vor veghea si ca medicii sa nu ceara spagalau de la pacienti? Sau doar sa tina turma sub control? Daca merg la spital si felcerul imi cere spaga pot solicita ca jandarmii sa vina si sa trimita felcerul la puscarie, unde ii este locul? Sau jandarmii doar ii vor pazi ca sa poata incasa spaga linistiti?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h