"Jihad cibernetic": TV5Monde, piratat de hackerii Statului IslamicPostul de televiziune TV5Monde a fost piratat miercuri seara de persoane care se revendică din gruparea Statul Islamic (SI). Hackerii au împiedicat emisia televiziunii şi au preluat controlul asupra site-urilor acesteia.

"Jihad cibernetic": TV5Monde, piratat de hackerii Statului Islamic
"Jihad cibernetic": TV5Monde, piratat de hackerii Statului Islamic
Foto: gandul.info

Directorul general al postului TV5Monde a declarată că televiziunea nu este în măsură să mai emită pe niciunul dintre canale. "Site-urile şi reţelele sociale nu se mai află sub controlul nostru şi afişează revendicări SI", a declarat Yves Bigot potrivit AFP, citat de Mediafax.

Documente prezentate ca fiind documente de identitate şi CV-uri ale unor rude ale unor militari francezi implicaţi în operaţiuni împotriva SI au fost postate pe contul de Facebook al TV5Monde de către hackeri.

TV5Monde părea să fi preluat controlul asupra paginilor de Facebook către miezul nopţii de miercuri spre joi, după două ore de la atacul informatic, însă pe post apărea în continuare un ecran negru, potrivit site-ului L'Obs, care citează AFP.

"Soldaţi francezi, staţi departe de Statul Islamic! Aveţi şansa să vă salvaţi familiile, profitaţi de ea", se putea citi în mesajul postat pe Facebook. "În numele lui Allah, a tot milostivul, CyberCaliphate-ul îşí continuă jihadul cibernetic împotriva inamicilor Statului Islamic", se mai arată în text.

Preşedintele francez François Hollande este acuzat în mesaj că a comis "o greşeală de neiertat" purtând "un război care nu serveşte la nimic", se arată în mesaj, iar CyberCaliphate-ul este "pe cale de a căuta familiile militarilor care s-au vândut americanilor".

Etichete: atac, cibernetic, hackeri, Statul Islamic, TV5Monde

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE