JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI, 2014: Medalii de aur, argint și policarbonat la JO de la SociJOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI, 2014: Fabricate de cel mai cunoscut bijutier rus, Adamas, cele 1.254 de medalii din aur, argint și bronz care vor fi atribuite sportivilor clasați pe podium la Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă de la Soci, au costat peste 7 milioane euro.

Medaliile Olimpice de la Soci, Jocurile Olimpice de iarna 2014
Medaliile Olimpice de la Soci, Jocurile Olimpice de iarnă 2014

JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI, 2014: 

Aproximativ 30 de lucrători specializați au participat, timp de mai multe luni, la fabricarea prețioaselor discuri gravate, o delicată combinație între metal și policarbonat, care au necesitat fiecare între 16 și 18 ore de muncă, informează AGERPRES.

Mai mari și mai grele decât cele de la Jocurile Olimpice de vară de la Londra (2012), medaliile, cu un diametru de 10 cm și 1 cm grosime, cântăresc între 460 grame (cele de bronz) și 531 grame (cele de aur). Medaliile destinate sportivilor paralimpici, mai puțin decupate, au o greutate superioară, până la 686 grame.

JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI, 2014: "Am recurs la tehnologiile cele mai moderne, pe care le utilizează industria spațială și aeronautică", a explicat Andrei Sidorenko, președintele companiei Adamas, citat de agenția rusă RIA Novosti.

Medaliile din argint sunt produse 100% din prețiosul metal alb, la fel ca și cele de aur, care nu sunt placate. Pentru a-și păstra strălucirea, ele au fost acoperite cu o peliculă a cărei compoziție a fost păstrată secretă.

JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI, 2014: Aproximativ două tone de argint, 700 kg de bronz și 6 kg de aur au fost necesare pentru producerea medaliilor olimpice, factura totală ridicându-se la aproximativ 10 milioane dolari (7,3 milioane euro).

Concepute de agenția americană de publicitate Leo Brunett, medaliile prezintă pe una dintre fețe motive evocând diversitatea culturală a Rusiei, iar pe cealaltă inelele olimpice. Ele sunt încrustate cu cristale de policarbonat în formă de fulgi de nea, gravați în relieful contrastant al regiunii Soci, între mare și munți.

JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI, 2014: Pe medaliile paralimpice figurează, între altele, inscripții în braille pentru nevăzători.

Medaliile au fost, de asemenea, testate pentru a rezista emoțiilor puternice ale învingătorilor: stropite cu șampanie, aruncate la pământ și chiar... mușcate!

CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Google celebrează Jocurile Olimpice de iarnă 2014 ce vor începe la Soci, în Rusia, cu un Google dedicat CARTEI JOCURILOR OLIMPICE. „A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului.” - Tradus de Google din Carta Jocurilor Olimpice. "Orice forma de discriminare fata de o tara sau o persoana, din considerente de rasa, religie, politica, sex sau altele, este incompatibila cu apartenenta la Miscarea Olimpica." - spune Carta Jocurilor Olimpice, iar Google reaminte;te asta, poate și ca o lovitură la adresa administrației Putin, care discriminează homosexualii chiar și în contextul olimpic. 

Etichete: jocurile olimpice de iarna 2014, Jocurile Olimpice de la Soci

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE