Johan Kobborg: ONB nu are drepturile pentru spectacolul Giselle, decât dacă supervizez repetițiileJohan Kobborg a transmis că Opera Națională București nu mai are drepturile pentru spectacolul Giselle, decât daca repetitiile sunt supervizate de el. Balerinul a adăugat că managementul instituției a fost anunțat de acest lucru pe 11 aprilie.

Johan Kobborg: ONB nu are drepturile pentru spectacolul Giselle, decat daca supervizez repetitiile
Johan Kobborg: ONB nu are drepturile pentru spectacolul Giselle, decât dacă supervizez repetițiile
Foto: puterea.ro

"Aceasta este o conditie solicitata de detinatorii drepturilor ca o garantie de calitate a reprezentatiei, comuna in lumea artelor de reprezentatie", spune coregraful, aflat, alaturi de partenera sa, balerina Alina Cojocaru, in centrul scandalului de la Opera Nationala Bucuresti.

Acesta afirma ca Vlad Conta, unul din directorii ONB schimbati in serie de la izbucnirea scandalului, a fost informat de acest lucru inca de pe 11 aprilie.

"Decizia de a suspenda drepturile pentru spectacolul Giselle apartine coreografului Ethan Stiefel inca de pe 11 aprilie, intr-o scrisoare trimisa domnului Vlad Conta. Ignorand complet acest anunt, conducerea ONB a decis sa-mi blocheze accesul intr-un memo datat 25 aprilie, fiindu-mi imposibil sa repet Giselle cu baletul ONB. Intr-adevar, am demisionat pe 12 aprilie, dar mi s-a cerut sa-mi schimb decizia si sa continui sa stau in Romania si cu ONB, de catre primul ministru si de catre ministrul culturii", afirma Kobborg, conform hotnews.ro.

Coreograful a transmis miercuri redactiei o declaratie de presa in care afirma ca vrea sa continue munca inceputa la Opera Nationala Bucuresti impreuna cu artistii de acolosi ca spera sa se gaseasca o solutie in acest caz.

Vlad Alexandrescu a anuntat in cursul acestei saptamani ca va demisiona, in urma scandalului izbucnit la Opera Romana.

La Opera s-a declansat in urma cu circa trei saptamani un scandal ce a dus la schimbarea a trei directori, in sanul institutiei de cultura existand o falie intre regizorul Johan Kobborg si balerina Alina Cojocaru, pe de o parte, si alti angajati ce acuza "strainii" si discriminarea fata de acestia.

Etichete: Johan Kobborg, Opera Naţională Bucureşti

0/1 COMENTARII
Alina
30 Apr 20:52
+0
VOTURI
-0
Dar individual asta chiar nu are pic de rusine? Cine este aceasta persoana care a creat asemenea circ? Daca ar fi asa de bun pe cit sustine si-ar gasi un alt post de munca. Iar Alina Cojocaru la virsta ei, ca ballerina ar trebui sa se pensioneze. Cit despre primul ministru care a cerut ca acest kobborg sa stea la ONB, el nici nu ar trebui sa vorbeasca pentru ca nu l-a ales nimeni. Rusine!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h