Jucăriile Lego devin din ce în ce mai violente - studiuProdusele Lego sunt din ce în ce mai violente în contextul unei "curse a înarmărilor" în care s-au înscris producătorii de jucării pentru a atrage atenţia copiilor, în epoca jocurilor pe calculator, afirmă cercetăori neo-zeelandezi, citaţi de AFP.

Jucariile Lego devin din ce in ce mai violente - studiu
Jucăriile Lego devin din ce în ce mai violente - studiu

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Canterbury, producatorul danez fabrica din ce in ce mai multe arme din 'caramizile; din plastic care l-au facut celebru.

"Produsele Lego nu mai sunt atat de inocente ca inainte", a declarat Christoph Bartneck, seful echipei de oameni de stiinta.

Lego produce caramizi multicolore din 1949 iar primele arme au aparut in 1978, intr-un joc cu tema castelului unde figurau sabii, securi si lancii, potrivit studiului.

Numarul armelor a crescut usor-usor si acestea sunt prezente astazi in 30% idn kiturile Lego.

Cercetatorii au studiat cataloagele producatorului in perioada 1973 - 2015 si au descoperit ca scenariile prezentate au devenit mai violente.

Acestia afirma insa ca danezii nu fac decat sa reflecte tendinta generala a pietei.

"Pentru a atrage atentia clientilor lor, producatorii de jucarii au intrat intr-o cursa metaforica a inarmarii pentru noi produse entuziasmante", spune studiul.

Sursa: Hotnews

Etichete: jucarii lego, LEGO, pericol, studiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE