Judecătoarea Geanina Terceanu, cercetată în arest la domiciliuGeanina Terceanu, judecătoarea care ar fi primit mită pentru a-i achita pe fraţii Ioan şi Giovani Becali, în Dosarul Transferurilor, a scăpat de arestul preventiv. Magistraţii Înaltei Curţi au decis, vineri, ca judecătoarea să fie cercetată în arest la domiciliu.

Judecatoarea Geanina Terceanu, cercetata in arest la domiciliu (Foto luju.ro)
Judecătoarea Geanina Terceanu, cercetată în arest la domiciliu (Foto luju.ro)

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca judecătoarea Geanina Terceanu să fie plasată în arest la domiciliu, ea fiind acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, anunţă romaniatv.net.

Judecătoarea Geanina Terceanu a dezvăluit că a avut o relaţie amoroasă cu Cristi Borcea 

Instanța supremă a admis o cerere depusă de judecătoare privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Geanina Terceanu se afla în arest preventiv din data de 20 noiembrie. Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali fuseseră trimiși în judecată alături de alți conducători din fotbal pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 — 'fapta nu există'.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că — pentru a pronunța această soluție de achitare — Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 și până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe", susțin procurorii.

Etichete: arest la domiciliu, eliberare din arest, judecatoarea geanina terceanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h