Judecătorii au decis ca biserica din Parcul Emil Gârleanu să fie demolată, însă preoţii se opunJudecătorii au decis ca biserica ridicată în Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3 să fie demolată, însă preoţii se opun deciziei magistraţilor. 

Judecatorii au decis ca biserica din Parcul Emil Garleanu sa fie demolata, insa preotii se opun
Judecătorii au decis ca biserica din Parcul Emil Gârleanu să fie demolată, însă preoţii se opun
Foto: HotNews.ro

Judecătorii au stabilit că lăcaşul de cult nu ar fi trebuit să primească autorizaţie de construcţie în Parcul Emil Gârleanu şi au decis demolarea bisericii. Însă preoţii refuză să pună în aplicare decizia, în timp ce oamenii din zonă sunt revoltaţi că o parte a parcului a fost distrusă pentru ridicarea bisericii.

„Curtea de Apel s-a pronunțat irevocabil și a dispus anularea autorizației de construire pentru că terenul este amenajat ca spațiu verde și ca atare în condițiile legii biserica trebuie demolată", a declarat Dan Trifu, activist de mediu, pentru Digi24.

Biserica a fost ridicată în urmă cu doi ani în parcul Emil Gârleanu din sectorul 3 al Capitalei. Supărați că spațiul verde a fost distrus, mai mulți localnici au mers în instanță.

„Nu sunt de acord cu biserica pentru că majoritatea oamenilor lucrează, nu au un spațiu verde amenajat la fel de mare ca aici", spune o persoană.

Parcul este întins pe o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați, dar trei sferturi din teren a fost deja retrocedat unui proprietar care încă nu a spus ce planuri are. Zona rămasă liberă este acum ocupată de biserică.

Activiștii susţin că autoritățile au apelat la un subterfugiu juridic pentru a permite ridicarea bisericii. Au eliberat autorizaţia de construcţie, deşi zona avea statutul de spaţiu verde şi legea interzice acest lucru.

Oficialii Primăriei sectorului 3 spun însă că documentele eliberate au fost perfect legale.

„Faptul că Arhiepiscopia ori din cauza lipsei de resurse sau din cauza încetinelii nu a reușit să ridice o clădire permanentă și a rămas la o construcție cu caracter provizoriu acest lucru a dus la posibilitatea atacării lipsei autorizației de construire în momentul în care aceasta a expirat, conform legii, iar instanța a dat câștig de cauză celor care au atacat această dispoziție", a declarat Ștefan Dumitrașcu, arhitect șef la Primăria Sector 3.

Preoții spun însă că demolarea bisericii nu este o soluţie, iar decizia instanţei este interpretabilă. Nu au de gând să demoleze biserica, însă spun că nu vor ridica un alt lăcaş de cult mai mare, cum aveau în plan.

Etichete: biserică, biserică Bucureşti, parc, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE