Judecătorii cer explicații DNA, în legătură cu unele acuzații aduse Alinei BicaInstanţa supremă cere procurorilor DNA lămuriri cu privire la unele acuzaţii aduse fostei şefe a DIICOT în dosarul "Bica 2". Judecătorii au admis excepţii ridicate de avocaţii Alinei Bica, vineri.

Judecatorii cer explicatii DNA, in legatura cu unele acuzatii aduse Alinei Bica
Judecătorii cer explicații DNA, în legătură cu unele acuzații aduse Alinei Bica
Foto: www.antena3.ro

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis în parte excepţiile formulate de avocaţii Alinei Bica şi au constatat neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului din dosarul "Bica 2", cu privire la infracţiunea de luare de mită, acuzaţie legată de dosarul lui Ovidiu Tender, din 2006, de la Tribunalul Bucureşti, scrie romaniatv.net.

Potrivit agenţiei Mediafax, procurorul DNA care a instrumentat dosarul "Bica 2" trebuie să precizeze, în răspunsul solicitat de instanţă, dacă a disjuns cauza pentru această infracţiune, atât în forma autoratului, cât şi a complicităţii, precum şi dacă a disjuns cauza doar pentru folosul necuvenit constând în cedarea acţiunilor pe care Ovidiu Tender le deţinea la SC UPRUC SA Făgăraş, judeţul Braşov.

De asemenea, instanţa a solicitat ca procurorul să descrie fapta, "sens în care trebuie realizat un corespondent între situaţia de fapt şi norma de incriminare, cu menţionarea variantei alternative a laturii obiective ce se reţine în sarcina inculpatei, a folosului necuvenit la care se referă acţiunea ce constituie elementul material, a datei de comitere a presupusei infracţiuni, precum şi a probelor pe care se întemeiază acuzaţia (doar în situaţia în care nu s-a disjuns cauza cu privire la infracţiunea de luare de mită)".

Prin aceeaşi decizie, instanţa a respins ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de Adriean Videanu, judecat în acest dosar pentru pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă care ar fi fost comisă în calitate de acţionar la o societate comercială.

În acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie.

Fosta şefă a DIICOT, omul de afaceri Dorin Cocoş şi Ionuţ Mihăileanu sunt arestaţi preventiv, Alin Cocoş este în arest la domiciliu, iar Adriean Videanu este judecat sub control judiciar.

Etichete: Alina Bica, DNA, judecători

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h