Judecatorul Cristi Danileț: Plenul CSM discută blocajele din parlament privind votul în cazul ȘovaJudecatorul Cristi Danilet, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, a anuntat joi dimineata pe contul sau de Facebook ca se pune in discutie in plenul CSM situatia cu votul parlamentarilor in privinta unor dosare penale.

Judecatorul Cristi Danilet: Plenul CSM discuta blocajele din parlament privind votul in cazul Șova
Judecatorul Cristi Danileț: Plenul CSM discută blocajele din parlament privind votul în cazul Șova
Foto: rtv.net

Cristi Danileț a scris că plenul CSM va discuta cazul neridicării imunității în cazul senatorului Dan Șova. "Avem oameni pusi deasupra legii. Ceea ce impune o reactie a CSM", a scris Dănileț, potrivit hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Vicepreședinte CSM, Bogdan Gabor: Toți cetățenii sunt egali în fața legii!

"Numai in ultima luna au fost trei situatii in care Parlamentul a blocat inceperea urmarii penale, respectiv a impiedicat luarea unor masuri procesuale - atributii care apartin exclusiv organelor judiciare - invocandu-se imunitatea.

Hotararile Parlamentului din aceste cazuri nu sunt motivate, or imunitatea este incidenta numai in anumite cazuri.

Dezbaterile din Parlament trebuie sa se limiteze la natura actiunilor - politice sau nu - ale celor cercetati. Or, sub umbrela imunitatii politice am vazut ca se dezbate chiar legalitatea sau temeinicia unor cauze penale, Parlamentul transformandu-se astfel el insusi intr-un for judiciar.

In momentul de fata sunt persoane care sunt puse in afara mecanismului legal al raspunderii penale, asadar avem oameni pusi deasupra legii.

Ceea ce impune o reactie a CSM, organismul care este garantul independentei justitiei," scrie judecătorul CSM, Cristi Danilet.

Miercuri 79 de senatori au votat pentru arestarea lui Dan Șova, 67 "împotrivă" și 5 voturi au fost anulate. Nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, susține PSD! Senatul nu a încuviințat arestarea lui Dan Șova, deoarece nu au votat pentru majoritatea calificată a tuturor senatorilor. Este decizia președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu de a lua act de anunțul comisiei de numărare.

PSD susține că era nevoie de 85 de senatori care să voteze pentru arestare - majoritatea din totalul numărului de senatori, ca aceasta să fie aprobată - conform regulamentului Senatului. Constituția spune însă că este nevoie doar de majoritate simplă din senatorii prezenți.

Etichete: Cristi Danileţ, CSM, dan şova, deasupra legii, reacție

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h