Jumătate din afacerile Lidl România, făcute cu producătorii româniAproape jumătate din cifra de afaceri a retailerului german Lidl este asigurată din vânzarea produselor româneşti în reţeaua companiei. Reprezentanţii retailerului german Lidl, prezent oficial pe piaţa locală din 2011 când a preluat reţeaua Plus, spun că în prezent peste jumătate din cifra de afaceri a companiei este obţinută din vânzarea de produse provenite de la furnizori români.

Jumatate din afacerile Lidl Romania, facute cu producatorii romani
Jumătate din afacerile Lidl România, făcute cu producătorii români

Rezultatele financiare ale com­pa­niei germane în România nu sunt publice pe site-ul Ministerului de Finanţe, ultimul an pentru care acestea sunt disponibile este 2011, respectiv anul în care nemţii au preluat oficial Plus. Astfel, cifra de afaceri este aferentă businessului Plus, nu Lidl.

Oficialii companiei spun că datele au fost trimise către Ministerul de Finanţe, compania respectând legislaţia lo­cală. Ei au mai afirmat anterior că Lidl Ro­mânia a avut în 2013 afaceri de peste 700 mil. euro, iar anul trecut businessul a crescut. „Dis­tanţă mare până la afaceri de 1 mld. euro nu mai este", spunea în urmă cu câteva luni An­toniu Radu (41 de ani), director admi­nistrativ al Lidl şi membru în boardul retailerului german. El nu a înaintat alte cifre. Potrivit estimărilor Ziarului Financiar, Lidl România a obţinut anul trecut afaceri de circa 800 mil. euro.

Astfel, peste 400 mil. euro reprezintă vân­zarea de produse furnizate de parteneri locali, po­trivit estimărilor ZF.

Etichete: afaceri, cifră de afaceri, Lidl, producatori romani, vânzări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE