Jumătate din blocurile REABILITATE TERMIC în Sectorul 5 trebuie REFĂCUTEJumătate din blocurile reabilitate termic în Sectorul 5 au probleme de execuţie. Primarul Daniel Florea spune că este nevoit să refacă apartamentele anvelopate care au probleme.

Jumatate din blocurile reabilitate termic in Sectorul 5 trebuie REFACUTE
Jumătate din blocurile reabilitate termic în Sectorul 5 trebuie REFĂCUTE

"Din cele 386 de blocuri reabilitate termic, 200 au probleme. Lucrările nu sunt nici acum recepţionate pentru că ele nu au fost executate corespunzător. Ele trebuie refăcute", a declarat într-un interviu acordat RomaniaTV.net primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

"Reabilitarea a fost oprită din 2013. De atunci şi până acum nu s-a mai mişcat nicio hârtie în acest sens. Şi dacă aş avea bani, ar trebui să o iau de la zero", a comentat edilul.

În prezent, pe lista de aşteptare a administraţiei locale se află un număr de 300 de blocuri pe care primarul spune că intenţionează să le reabiliteze termic cu bani europeni, nu gratuit. "Încercăm să accesăm şi noi banii europeni în acest sens pentru că am o listă de 300 de blocuri care au solicitat că ar vrea să fie anvelopate locuinţele. După ce documentaţia va fi gata, lucrările ar putea începe în martie 2017 şi estimez că vor fi gata în septembrie 2017", a menţionat Daniel Florea.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, în cazul blocurilor reabilitate termic din fonduri europene, costurile sunt suportate în proporţie de 60% de Uniunea Europeană, restul de 40% revenind împreună primăriei şi asociaţiei de proprietari, respectiv locatarilor blocurilor în cauză.

CITEŞTE ŞI Primăria Sectorului 1 extinde REABILITAREA TERMICĂ şi la case, printr-un parteneriat cu BEI

Etichete: daniel florea, primar sector 5, reabilitare termică, reabilitare termică sector 5, Sector 5

0/2 COMENTARII
MIHAI
17 Aug 14:34
+0
VOTURI
-0
CREZI CA NUMAI ACOLO E ASA ? PESTE TOT E O BATAIE DE JOC CUM S-A REALIZAT ACEASTA LUCRARE ... LA NOI ( DRUMUL TABEREI LUCRAREA S-A FACUT CU 3 FIRME SUCCESIVE . DIN PRIMUL AN A INCEPUT SA SE COJEASCA EXTERIORUL. CE VA FI PESTE 10-15 ANI NU VREAU SA MA GINDESC.
Marean
12 Aug 16:44
+0
VOTURI
-0
Problema e simpla.
Daca lucrarile au fost facute, intr-adevar, in bataie de joc, cel care a supravegheat lucrarile si a acordat banii firmelor respective, trebuie sa plateasca.
Iar firmele, cu tot cu patroni, ar trebui sa fie trecute intr-un soi de registru si sa li se interzica sa mai ia alte contracte pe o perioada de x ani, precum si recuperarea prejudiciului. Dar cum firma probabil ca s-a inchis saptamana urmatoare terminarii lucrarii, patronul poate fi facut direct responsabil.
Si dupa doi-trei patroni arsi la buzunar, sa vedeti cum raman pe piata doar cei care stiu ce fac, nu tot soiul de tarabagii...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE